L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 20 de setembre del 2023

Jordi Sebastià presenta "Un afer europeu" a Benifairó el pròxim diumenge



Jordi Sebastià presentarà el pròxim diumenge a les 18:30 a la Sala Multiusos de l'Entusiasta de Benifairó el seu darrer llibre "Un afer europeu", acte organitzat per l'Associació "El Gorg".

"Un afer europeu" és una obra on s'analitzen dins de la trama de la novel·la els diferents tractats europeus que tant de mal estan fent a la nostra taronja. Jordi Sebastià, a més de periodista i novel·lista amb un munt d'articles i obres escrites, ha estat  polític: alcalde de Burjassot el 2011 i eurodiputat entre 2014 i 2016. Precisament l'experiència d'eurodiputat - tots recordem la seua campanya a Europa contra el tractat de l'entrada de la taronja de Sud-àfrica- es plasma en la seua segona novel·la, Un afer europeu, que ha estat guardonada amb el prestigiós Premi Joanot Martorell, de l’Ajuntament de Gandia.

 L'obra ens conta com el jove periodista Joan Ballester viatja a Brussel·les a cobrir un acte protocol·lari i sense interès en les institucions europees; la visita li permet deixar enrere per uns dies problemes sentimentals i familiars als quals no vol enfrontar-se. I s'hi assabenta de la imminent aprovació d’un tractat comercial que perjudicarà letalment la taronja valencians. Ballester decideix quedar-se a Brussel·les per esbrinar els interessos que s’amaguen darrere d’aquell acord i seguirà –gràcies a la complicitat de l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià– la pista del tractat comercial amb Sud-àfrica, tot endins de les clavegueres de la política, plena d’hipocresia i violència soterrada, protagonitzada pels  lobbis implacables. I tanta curiositat pot resultar perillosa.

 

Jordi Sebastià amb un estil directe, àgil, en la millor tradició del periodisme narratiu, ens fa conéixer escenaris d’unes ciutats tristes, amb constant pluja, o uns ambients socials i polítics sòrdids i del tot banals.  Una obra on la ironia i la incorrecció política és un valor afegit en "Un afer europeu" que podem llegir com a un trhiller de mafiosos ple d’acció però com a reflexió sobre la irrellevància política dels valencians en el context espanyol i europeu, fruit de vegades del caïnisme que practiquem com a societat.