L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 6 de setembre del 2023

Concert extraordinari conjunt de la Banda Simfònica de la SIUM i la Coral Marinyén

 

 

 El tradicional concert de Festes del Polbe de la Banda Simfònica de la SIUM tindrà enguany un gran al·licient i una gran novetat: ser un concert conjunt de la Banda Simfònica i la Coral Marinyén, amb la sempre estimable col·laboració del cor "XV de març". L'acte s'ha anunciat per al diumenge, dia 10, a les 20 hores en la Plaça Major, i amb aquest magnífic concert es ret també un homenatge a la banda vallera en el seu 140 aniversari.

Carles Sancho i Fran Lledó, directors respectius de les formacions musicals, han volgut posar en pràctica "una idea que fa temps tenien en ment, i que no és altra que treballar conjuntament, i sobre tot impulsar la música popular nostra, la del poble, amb peces tradicionals de Tavernes que han estat arranjades per a banda i que constitueixen part de les nostres arrels culturals. Precisament el nom genèric del concert el titulem "Arrels del  poble” en referència a aquesta realitat cultural i vivencial" ens han manifestat els dos directors, que  s'han mostrat molt il·lusionats davant aquest concert i volen que siga l'inici de futures col·laboracions amb entitats culturals del poble.

Així, amb arranjaments fets expressament per a banda del director Carlos Sancho i d'estrena en aquest concert, els assistents podrem escoltar "Canta la mare" i "La Barraca" d'Antonio Chover i "La Dansa del Vetlatori", peça musical arreplegada per Chover en el seu llibre "Canciones, danzas y pregones de Tabernes de Valldigna" editat per Institut de Musicologia de la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València en 1951 dins de la col·lecció "Cuadernos de Música Folklórica Valenciana" (Volum 4-5)

 

 

La "Dansa del Vetlatori" s'interpretarà segons els versos que va composar Antoni Mestre per aquesta música tan nostrada d'una tradició, el vetlatori d'un albat a les cases, tradició perduda avui a Tavernes.  

Una part del concert l'ocuparà "Cançons de mare",  un conjunt de cançons populars recopilades per Rafael Talens Pello com a tradicionals de Cullera, però que siga per la proximitat i el veïnatge formen part també de les arrels culturals valleres. Són "Mareta, mareta", "Mare, Vicenteta es casa" i "Baix del pont de Cullera", que també Antonio Chover va recollir en el seu llibre com a popular de Tavernes.

Completa el programa "Cor d'esclaus" del "Nabucco" de Verdi, i "La llegenda del beso", arranjament per a banda i cor segons la versió del grup "Mocedades" i "West  Side Story" de Leonard Berstein, però només serà interpretada musicalment.