L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 12 de setembre del 2023

ORATGE: setmana que s'espera plovedora i que ha obligat a ajornar el concert de Camela i la presentació de la UE Tavernes.

 

 Previsió pessimista quan a poder acabar les Festes del Poble amb bon oratge: tots els pronòstics anuncien pluja i mal temps per aquesta setmana que podria desembocar al cap de setmana amb una DANA. AEMET ha fet ja efectives les previsions de pluges que, com podeu comprovar en el quadre superior dona probabilitats entre el 95 i el 100 per a dijous i divendres, que abaixarà un poc més, fins al 80%, per a dissabte.

En aquestes circumstàncies, l'Ajuntament ha decidit ajornar el concert de Camela, que es trasllada inicialment al dia 11 d'octubre. La mateixa decisió ha pres la directiva de la UE Tavernes, que tenia anunciada la presentació dels equips de futbol per a demà dimecres i que també s'ajorna, tot i que no han indicat nova data.

 

 

I avui, tal com avance la vesprada creixeran tempestes, comença el mal oratge, amb pluges i tronades al País Valencià, precipitacions molt fortes  que poden afectar principalment el sud, o siga la comarca Safor-Valldigna, i el nord d'Alacant amb possible calamarsa  i acumulats de més de 40 litres en una hora i que ha dut AEMET (mapa de dalt) ha decretar l'alerta taronja. Eixa alarma estarà vigent des de les 4 de la vesprada fins a la mitja nit. En el cas del litoral valencià, aquest avís estarà vigent fins a les primeres hores de demà dimecres.

 

Demà dimecres (mapa anterior)  i sobretot despús-demà dijous, seran de mal oratge i en el litoral valencià podrem tindre ruixats intensos i en forma de tempesta. Divendres tindrem un dia complicat en haver un estancament d'aire fred en altura, damunt la península Ibèrica, i s'apunta una entrada de vent fort de Llevant, o siga un dia nuvolós amb ruixats i tempestes que podran ser molt intensos i continus sobre tot en el litoral.

 

I el cap de setmana s'anuncia una possible DANA situada a l'oest peninsular, i que inicialment no sembla que afectarà molt al nostre territori. Però això no es podrà saber perfectament fins als pròxims dies, per la qual cosa caldrà estar pendent de les previsions i models meteorològics.