L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dijous, 7 de setembre del 2023

El llibre de Festes del Poble 2023 ha vist avui la llum



 
Avui ha vist la llum el llibre oficial de les "Festes del Poble 2023", una publicació que en teoria hauria de ser una eina de transmissió i informació de la realitat de la ciutat, així com de les tradicions,  la cultura i la història del poble a través dels articles que puguen generar les entitats i associacions veïnals i altres dels mateixos veïns que contem històries i vivències, fixades en els escrits per a les noves generacions.  

La portada suggeridora del mestre Arnau dirigint la banda de musica en el passacarrer del cos taurí de València, obri el pas a "l'Himne a Tavernes" i tot seguit la part institucional, amb les fotos d'una pàgina completa de l'alcaldessa i del regidor de festes, a les quals acompanyen les fotografies institucionals a menor grandària del govern municipal i una altra també de menor grandària de tota la corporació però... error d'impressió, falta una regidora del PP en la fotografia. 
 
L'explicació del programa festiu ocupa 6 fulls del llibre, on hi ha tots els actes de les Festes Majors de Tavernes.
 
La part literària consta només de 6 articles que inicia la cronista de Tavernes, Encarna Sansaloni, que ens parla en el seu escrit de "Les colònies escolars a Tavernes en la II República 1934-1936", que ve seguit d'un altre article del també cronista local Josep Ciscar titulat "Les noves fonts d'energia a Tavernes de la Valldigna 1850-1935".

L'efemèride del 140 aniversari de la banda de musica local es recull en un article sense firma d'autor: "Societat Instructiva Unió Musical: 140 anys fent música". Un escrit de Salvador Reiet Roget ens parla sobre "L'aigua" amb un esment notable de les fonts valleres, seguit d'un article que arreplega un escrit del diari Levante-EMV amb autoria de Toni Alvàrez Casanova sobre "l'estibada" de pebres a inicis del segle XX, per acabar amb un escrit ple d'humanitat de Vicenta Felix, "Mestres de Vida", sobre Juan Bononad.
 
A l'apartat "literari" li segueix, com ha estat habitual en altres anys,  dues pàgines titulades "El rebost de la memòria" que ens ofereixen fotografies populars de veïns de Tavernes, on notem a faltar una indicació de l'any quan es va fer la fotografia. I ja per acabar, com és tradicional,  unes quantes pàgines de publicitat d'empreses local