L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de maig del 2018

Les pujades d’impostos de Compromís en 7 anys de govern (I PART)

 

Els impostos ni s'han pujat, ni s'han tocat a Tavernes durant el govern de Jordi Joan. Els números són molt tossuts i demostren que, això que diu el PP i PSOE de que "Compromís ha pujat exageradament els impostos” és una falsedat. I dita sense aportar números o estudis. Repetir una, dues... mil vegades, i a esperar que  la ciutadania s’ho crega.

El Ministeri d’Hisenda confirma que Compromís no ha pujat els impostos.Cal saber que els impostos es paguen per llei: circulació de vehicles, construccions, per increment del valors urbans o per l’IBI.

Avui vorem els impostos i en un segon article ja en parlarem de taxes.


Els quadres, no cal ni dir-ho, són dades oficials del Ministeri d'Hisenda, un “còpia i enganxa”.  Com a exemple publiquem dos impostos molt generals, Circulació de Vehicles i el de Construccions, Instal·lacions i Obres. Us convidem a que consulteu la resta en la pàgina del ministeri, que no és qüestió ací d'omplir quadres i més quadres. 

Està ben clar, no? Ni els que publiquem, ni els que podeu consultar en la web del Ministeri d'Hisenda. No han pujat en set anys de govern de Compromís. Al contrari, el de construccions ha abaixat i del 3% del PP a passat a ser 2’5 % amb govern de Compromís. També l'IBI ha abaixat enguany un 4%.

Ni tampoc els impostos que afecten a compres-vendes d'immobles tampoc els ha pujat Compromís en set anys. Al contrari, com que Compromís ha baixat els valors cadastrals  més del 30%, també ha abaixat els impostes dels segons habitatges i cases en l'IRPF. Comproveu-ho ara quan feu la declaració d'Hisenda. I si baixen els valors cadastrals també abaixen les plusvàlues i transmissions.



Queda demostrat que Compromís no ha pujat els impostos i confirmat per les dades del Ministeri d'Hisenda.  Igual ara diuen que les dades del ministeri són falses. Algú ja es va atrevir a insinuar en un plenari que les dades d’Intervenció Municipal sobre el superàvit del pressupost eren falses.

Ni pujada global de l’IBI ni de la pressió fiscal de l’impost

Ho hem explicat moltes vegades. Ara una més a vore si s'assabenta el PP i el PSOE. L’IBI es paga per habitatges, solars, terres urbanitzables, garatges... No es paga només per les cases, i per tant si volen dir la veritat cal que a l'hora de parlar de l'IBI tinguen en compte  tots els conceptes de l'impost i no només la part de les cases. L’Ajuntament està ingressant el mateix per tot l’IBI des de fa anys.


Mireu els quadres amb les dades oficials: La gràfica amb govern de Compromís (color taronja) es manté quasi invariable en 7 anys, on fins i tot enguany hem tingut una rebaixa del 4% d'IBI. Compromís manté la mateixa recaptació global, no ha pujat.

Tot el contrari, el govern  del PP (color blau) va quasi duplicar la pressió fiscal per l'IBI en passar de cobrar 3’2 milions a 5’7 milions en la  recaptació global.

Que Compromís ha pujat els impostos és una falsedat. Tots els partits no són iguals a l'hora d'informar, ni tampoc tot no val en política i menys les mentires.

Seguirem en uns dies amb les taxes municipals.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

6,6 es mes que 5,7 i jo pague més IBI que amb el PP. Com pot ser?

Anònim ha dit...

Ni han mes vivendes ara