L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 17 de maig del 2018

Concentració per exigir 120 milions perquè els municipis puguen lluitar contra la violència masclista

 
L'Associació de Veïns havia convocat la concentració per exigir els 120 milions que el pressupost del govern de M. Rajoy no ha consignat en els pressupostos del 2018 perquè els municipis duguen a cap programes de lluita contra la violència masclista. 

L'associació veïnal havia convocat la concentració adherida a les més de 300 entitats que se sumaven als actes a nivell estatal i havia convidat als partits del consistori de Tavernes a sumar-se, encara que només hi van estar presents representants de Compromís i EU.


La presidenta Maria Lluïsa Grau va assenyalar motius per estar concentrats, com són les xifres de la violència masclista en la darrer dècada remarcant les mil dones mortes, un assassinat cada quatre dies i, vuit criatures només en 2017.  

També va explicar que el passat mes de setembre es va firmar un Pacte d'Estat contra la violència masclista i que el Govern de M. Rajoy, del PP, es va comprometre a finançar amb 1.000 milions en cinc anys, 200 milions anuals. 


D'aquests 200 milions, n'han consignat 80 milions i falten els120 milions on han d'estar inclosos els destinats als programes dels municipis per lluitar contra la violència masclista, era per tant el finançament que fa possible garantir la vida de les dones, però el govern del PP no havia complit amb la qual cosa considerava que era un incompliment clamorós i una estafa.


Maria Lluïsa Gran acabava les paraules recordant com els membres del govern de M. Rajoy s'havien posat els llaços morats reivindicatius, però no havien demostrat cap voluntat política per a lluitar contra la violència masclista.