L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 7 de maig del 2018

Tavernes és una de les primeres ciutats de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere


Tavernes ha estat una de les tres primeres localitats que s’ha sumat a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere que ha engegat la Diputació de València. Tavernes, juntament amb Manises i l’Alcúdia de Crespins, han estat els tres primers municipis adherits a una iniciativa, a la qual poden sumar-se fins a 200 municipis.

La Diputació considera que és un dels projectes més importants de la legislatura i cerca incentivar el treball dels municipis en la lluita per a eradicar la violència de gènere i ajudar-los a reconèixer aqueix esforç. Així, exigeix uns requisits mínims per a adherir-se al programa que compta amb una disponibilitat econòmica de 600.000 euros.  Per a tenir accés a les ajudes, els municipis han de comptar amb  una regidoria o delegació d'Igualtat o de la Dona i disposar d'un pla d'Igualtat o contra la Violència de Gènere.


Presentació del programa contra la  violència de gènere

Tavernes ha acreditat complir els requisits a què és comprometen els membres adherits en el termini d’un any: disposar d'una regidoria delegada de la dóna i d'un pla d'igualtat, formar part del sistema de protecció de víctimes VIOGEN, comptar amb un protocol local de protecció, formar el personal tècnic, polític i policial en la matèria, i engegar campanyes de prevenció.

La regidora de Compromís, Noèlia Alberola, regidora d’Igualtat, ha destacat el compromís del govern municipal en la lluita contra la violència de gènere i el treball realitzat durant els últims anys.

La regidora ha destacat la creació del grup de treball Treballant per la Igualtat del Partit Judicial de Sueca, la incorporació d’una psicòloga especialitzada en el personal de l’Ajuntament, fent acompanyament als víctimes, i la formació en lluita contra la violència de gènere d’altres instàncies municipals, com llaura el SEAFI, i les contínues campanyes de sensibilització respecte a aquesta problemàtica.