L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 5 de maig del 2018

Les rutes "Entre comarques" arriben el diumenge a Tavernes amb una visita a Bolomor



Les rutes turístiques Entre comarques arriben el diumenge, 6 de maig, a Tavernes amb una visita al jaciment de Bolomor que començarà en l’aparcament i durà els visitants a la cova on coneixeran de primera mà un del jaciments més importants de la nostra terra per a descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu i les formes de vida dels neandertals. 

Les “Rutes Turístiques Entre Comarques” és un programa de visites turístiques guiades per les comarques valencians i que enguany compta amb la participació d’un total de 66 municipis. Tavernes participa un any més al costat de municipis de la Vall d'Albaida, la Ribera Alta i Baixa, la Safor-Valldigna i la Costera-Canal de Navarrés. 



El programa té com a objectiu donar a conéixer la gran varietat de recursos històrics, artístics, culturals, naturals, festius i tradicionals de gran valor patrimonial, monumental, ecològic i paisatgístic dels municipis participants.

La cova del Bolomor és un referent de la investigació del paleolític europeu. Temes d'actualitat en el món científic com l'origen del foc a Europa, el consum de preses xicotetes entre els grups humans neandertals i preneandertals o el desenvolupament de tècniques de caça complexes s’han pogut desxifrar gràcies a les recerques fetes en aquest jaciment. En les visites guiades es podran conèixer aquests aspectes explicats pels membres de l'equip d’investigació.

Les activitats didàctiques que s'hi realitzaran estan enfocades a públics de totes les edats i tenen com a objectiu ensenyar d'una manera pràctica les formes de vida dels grups humans del Paleolític. En aquests tallers s'explica de forma amena com es fabricaven els ferraments de pedra, com es produïa el foc i les tècniques de caça basant-se en la informació proporcionada pels referents de recerca més actuals