L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 13 de maig del 2018

Els treballs de dragatge del llac de la Goleta han acabat aquesta setmana



Ahir dissabte van acabar els treballs que el govern de Compromís, a través de la regidoria d'Agricultura, presidida per Javier Escrihuela, ha dut a cap al llarg de vora un mes dels treballs de dragatge del llac de la Goleta.

El passat divendres podríem observar els treballs de connexió dels tubs dels airejadors que es van haver de retirar per efectuar la neteja del fons del llac, un treball que es realitzava amb l’entrada dins del llac un operari amb vestimenta adient per al treball. Les fotografies us donen testimoni del treball.




Al llarg de la setmana passada el treball efectuar ha estat un poc especial, en haver-se dedicat a la retirada del “tarquim” que s’havia extret del fons. Aquest material s’havia acumulat a un costat del llac per tal de procedir a l’assecament i pèrdua de l’aigua, i així poder-lo transportar en millors condicions.

Els treballs finals han consistit en un reforç dels marges del llac i amb la plantació de lliris per tota la vora, a excepció d’una que és por passen els tubs de conducció.



Tal com vam informar, en total hauran estat sobre els 1.500 metres cúbics de material del fons de llac, majorment llim i fangs tipus “tarquim”, però no ha estat només això, i tal com comentaven els operaris, plàstics i plàstics del més divers origen (bosses de menjar, envasos de beguda...), al costat de llaunes de conserva i, fins i tot, cadires de plàstic, un cabàs  i un marc de finestra, exemples de les actuacions de l’home.  “Haurem omplert més d’un contenidor de plàstics i altres objectes” assenyalaven.
 



El treball ha servit també per retirar material acumulat en el fons,  mundícia i enderrocs amb que l’any 2005 es van formar els camins  per on caminava la retroexcavadora que va construir la illeta central, i que en aquell temps no foren retirats. Ara s’han tret i s’ha anivellat el fons del llac. 



Aquells treballs del 2005 és l’única actuació que es coneix  en el llac i pel que hem escoltat va ser ben desafortunada, perquè no es va dragar sinó que va servir per dipositar més material en el llac, com hem explicat, a més d’eliminar la massa vegetal existent d’espècies autòctones i de destruir zones de nia d’aus com fotges i polles d’aigua que, de fet, ja no s’han tornat a vore en el llac. 



Aquesta actuació, contemplada en els pressupostos del 2018, suposa una inversió de 70.000 euros y s’afig a les inversions realitzades pel govern de Compromís per a aconseguir la millora del llac: instal·lació de bufadors, la instal·lació d’arquetes i embornals decantadors per filtrar l’aigua pluvial abans d’entrar en el llac i el projecte de naturalització del llac.