L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.396
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.658

dijous, 3 de maig del 2018

Més de 50.000 euros s'han invertit a solucionar problemes del subsòl i millorar la zona de jocs de la Plaça del Moro



El govern de Compromís ha invertit 50.000 euros de fons propis en la remodelació, millora i nous jocs infantils de la plaça Fahd Ben Abdelaliz, a la platja de Tavernes. La plaça coneguda popularment com Plaça del Moro era un dels espais on els anteriors governs del PP no havien actuat i estava deteriorada i ben poc condicionada.

El govern de Compromís va iniciar l'any passat una remodelació integral de plaça, que reorganitzava els espais per fer-los més aptes i més segurs, al temps que serviria per ampliar la zona del parc infantil i la zona de descans.




Una vegada les obres acabades, s'ha vist com la zona de jocs infantil ha guanyat en espai i en qualitat amb la instal·lació d’un nou paviment de gespa artificial i nous jocs. No obstant, s’han observat en alguns casos menudes descarregues d’electricitat estàtica, que poden resultar molestes als xiquets, derivades de la mateixa naturalesa de la gespa artificial.

L’Ajuntament escamparà arena de sílice sobre la gespa artificial que entapissa la zona de jocs de la plaça per eliminar-les. L’arena de sílice és un material que a més de mantenir la temperatura, absorbeix més humitat i ajuda a dissipar l’electricitat estàtica que es produeix en les tronades o per fregament en córrer o caminar sobre ell. 

S'han solucionat els problemes d'un subsòl inestable 

Les obres han passat per problemes derivats de la naturalesa del terreny on s’ubica la plaça. Les obres del projecte de remodelació, pressupostades en 30.000 euros,  es van paralitzar després d’iniciades en comprovar que la plaça estava damunt d’un terreny inestable, construïda damunt d’un antic sequiol o bassa de reg, que s’hauria reomplit  ja fa més de 30 anys quan l’inici de la urbanització de la platja.



El terreny reomplit del subsòl de la plaça havia cedit i podia continuar fent-ho. Davant això hi havia dos possibles actuacions: 
1) Construir damunt tal com estava  amb el perill que qualsevol dia es produirà un enfonsament
2) Solucionar el problema, decisió que va prendre el govern de Compromís, pensem que amb bon criteri.

La millora i donar una solució definitiva va obligar a paralitzar l’obra, redactar un nou projecte que millorava l’anterior i suplementar el pressupost inicial amb  uns altres 23.000 euros, amb la qual cosa el projecte final ha estat de més de 50.000 euros.





Això va dur a un endarreriment de les obres en el temps, cosa que ¡com no! ha estat criticada pel corresponsal de Las Provincias que publica avui que “la plaza del Moro estuvo vallada por las obras de remodelación de la misma que se prolongaron durante el verano. Los vecinos se quejaron por tener que soportar las molestias de las obras en época estival cuando se había tenido todo el invierno para llevarlas a cabo. La plaza no estuvo accesible hasta el 2018. Además, el presupuesto inicial de remodelación prácticamente se duplicó”. 

No cal dir que la realitat no es diu. El problema de construcció inicial de la plaça ni es nomena, ni es fa cap referència de l’estat del subsòl que va determinar la paralització i fer un nou projecte, res de res. Tot, a pesar que es va explicar en un passat plenari on, igual que nosaltres, va poder escoltar les explicacions que reproduïm a continuació.




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja tindrieu que saber que no treballa per a Les Provincies si no per a Ciutadans. Igual el vegem de candidat.

Anònim ha dit...

¿Com fan un projecte sense tindre en conter que ahi habia una basa? Increíble.

Anònim ha dit...

Increible? No es pot saber que hi havia baix terra abans d'alçar la plaça. Era mes normal pensar que els d'abans feren ben feta la faena de tapar la bassa i no una xapusa. ¿No creus? pero lo que importa és que s'ha solucionat el problema. Sempre solucionant problemes dels d'abans