L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 24 de maig del 2018

Compromís instal·la 60 nínxols nous en el Cementeri Municipal



Compromís ha invertit més de 340.000 euros en nínxols i millores diverses en el Cementeri Municipal els darrers anys.

La instal·lació d’aquest 60 nous nínxols en el Cementeri Municipal (fotografia superior) ha estat una obra realitzada avui mateix i s’emmarca dins de les obres d’ampliació que el Govern de Compromís executa dins del recinte.

La inversió total ha estat de 100.000 euros i ha suposat un increment del nombre de nínxols en la cara est del recinte, en la zona de la muntanya, i també habilitar un nou accés públic en la part alta per la banda nord-est amb una escala que salva el desnivell.

El total de nínxols habilitats en aquesta obra són 28 dobles i 4 senzills (un total de 60 ) i l’actuació assegura espai per a futures ampliacions, ja que la infraestructura ha quedat preparada per a la instal·lació de noves seccions.

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, ha destacat que “amb la creació de 60 nínxols, el govern de Compromís segueix l’ampliació que encetàrem amb la construcció del vial en la part alta. A més, deixem l’espai preparat per a seguir habilitant noves seccions”.

L’alcalde remarcava que “per al nostre govern, l’ampliació del cementeri ha estat una prioritat; i per això ja havíem invertit més de 170.000 euros en nous nínxols, millora d’espais, reparació de desperfectes i rehabilitació dels nínxols ja existents”.

Obres de rehabilitació, millora i reparació de les zones més antigues

Compromís ha invertit més de 340.000 euros en el cementeri

Hi ha obres que no es veuen massa, i és el cas de les obres fetes en edificis tan singulars com el cementeri. En aquests darrers anys,  Compromís ha treballar per solucionar un conjunt de deficiències no ateses per governs anteriors.

 En una primera actuació, i inversió de 99.926 euros, es van rehabilitar els trams més antics i més deteriorats, els localitzats a l’entrada del recinte. També es van construir 64 nínxols i 35 columbaris i un ossari en el Jardí de la Memòria per dipositar les restes de les casetes extintes.

El govern de Compromís també va executar la construcció de 94 nous nínxols, en la zona sud-est, amb una inversió de 78.320 euros, que va garantir la demanda a curt termini. 

Els 94 nous nínxols en la zona sud-est
La preparació de l’ampliació del recinte ha suposat invertir 50.000 euros en la construcció d’un nou accés a la part alta, una rampa per a vehicles per accedir a la zona d’ampliació, en la falda de la muntanya,  on està previst construir un total de 600 nous nínxols. Conjuntament amb aquesta obra, es va instal·lar una nova zona de gestió de residus, amb una inversió de 16.000 euros.

A aquestes actuacions, cal afegir ara els 60 nous nínxols que obrien la noticia, amb una inversió de 100.000 euros. O  siga, si fa no fa, i quasi sense que els veïns ho apreciem, el govern de Compromís du invertits més de 340.000 euros en obres i nínxols en el Cementeri Municipal.