L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 17 de maig del 2018

L'IES Jaume II el Just inaugura l'exposició commemorativa del 50 aniversari


 
Avui dijous, dia  17 de maig, s’ha inaugurat l’exposició commemorativa del 50 aniversari de l'IES Jaume II el Just. L’acte ha acollit a professors, antic alumnes i representants de la societat vallera així com a membres de la corporació en el que ha volgut ser un dia de reconeixement a la gran tasca efectuada durant 50 anys en la formació del jovent de Tavernes.


L’acte inaugural ha començat amb unes paraules de la directora Esperanza Micó que ha fet un recorregut per la història del centre, representada en els panells que formen l’exposició i on ha recordat els inicis com a secció delegada dels instituts de Xàtiva i Alzira fins arribar a ser primer institut elemental i posteriorment a superior.



També ha recordat els diversos plans d’estudi que s’han impartit en el centre, tant en la modalitat de diürn com la nocturn, fins arribar al moment actual,  que es viu intensament amb l’anunci del nou centre dins del Programa Edificant de la Generalitat.


L’alcalde Jordi Joan ha iniciat el parlament recordant que ha estat alumne del centre, on guarda molts records, i afirmava que si parlava com a veí-alumne i com alcalde hauria de dir el mateix. Va esmentar la funció dels Ajuntament facilitant la construcció de centres educatius, mentre recordava el panell on s’explicava la compra de terrenys per l’Ajuntament de l’època, i va reivindicar el paper del centre en la formació dels veïns vallers, de molts veïns de La Valldigna i fins i tot de les localitats veïns, on afirmava tots els que hem passat per les aules tenim i conservem amics.

I  remarcava en diverses ocasions que, han estat 50 anys, moltes generacions han passat per les aules i moltes vallers i valleres s’han format acadèmicament però també com a persones, indicant que l’institut va ser la gran universitat de la vida per a molts joves.



L'exposició és un breu recorregut pels 50 anys d'història de l'institut, des de la seua fundació, el curs1967-1968 i en el seu recorregut els visitants poden contemplar els documents de la construcció i ampliació, així com fotografies de diverses èpoques, sobre tot d’activitats culturals, esportives, i tot un conjunt de les orles de les diverses promocions, la relació de directors, junt a documents i retalls de premsa.

L’exposició es pot visitar en l’entrada de la Sala de la Cultura fins el pròxim dia 25 de 18’30 a 20’30 hores.