L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de maig del 2018

L'incendi a Benifairó ens remarca que fa molt més d'un any que el Ministeri no compleix la promesa de netejar i millorar el Vaca




L'incendi el passat dilluns del barranc de Malet a Benifairó, que amb la intervenció dels bombers no va anar a més, demostra la deixadesa i la falta de voluntat del govern de M. Rajoy, en aquest cas a través de les actuacions que li corresponen a la Confederació, d'abordar i solucionar d'una vegada els problemes del riu Vaca i dels barrancs i afluents.

La noticia de l'incendi, que deixa vore a les clares la necessitat d'una actuació, arriba quan fa més d'un any que el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) va prometre als alcaldes de la Valldigna i de Xeraco que actuaria per millorar el riu Vaca, cosa que no ha complert.

El senador Jordi Navarrete, de Compromís que junt al seu company van gestionar l'entrevista a Madrid dels alcaldes ha remarcat ara l'incompliment dels acords i ha considerat “com a prioritat la necessitat que l’administració central invertesca d’una vegada a la conca del riu Vaca i la millora de la seguretat de les poblacions per on passa el riu”.

La fotografia de dalt es va prendre fa més d'un any, quan a instàncies dels senadors de Compromís, es va celebrar una reunió dels alcaldes i senadors amb responsables del MAPAMA. La reunió va tindre com a resultat la promesa de destinar de manera immediata 100.000 euros per a la neteja del riu Vaca dins de les mesures per pal·liar els efectes dels temporals del 2016. El 2016 ja ha passat, també el 2017 i anem ja camí de mig 2018, i de la promesa... ni se'n sap!


L'Ajuntament amb recursos propis neteja el Vaca

I és ací on actua el govern de Compromís de Tavernes: vista la falta d’actuació del ministeri i de la Confederació, i per evitar problemes d'inundacions a les terres i a la població, la regidoria d’Agricultura de Tavernes va dur a cap fa uns mesos la neteja general del riu Vaca i del Vadell. Els treballs no cal ni dir que foren pagats per l’Ajuntament de Tavernes, quan eixa responsabilitat li correspon al MAPAMA a travers de la Confederació.

Els senadors de Compromís han reclamat el pla general de neteja que elimine la canya dels rius valencians i que tot seguit es reforesten les ribes i marges amb flora autòctona. Això també es va parlar amb la reunió mantinguda amb el MAPAMA pels alcaldes i representants la Valldigna i Xeraco.

Compromís ha indicat que el retard del MEPAMA és injusticat i injustificable, i això passa mentre el grup parlamentari del PP, diputats valencians incloses i ara també amb els de Ciudadanos, voten un any rere any en contra les esmenes que presenta Compromís per millorar el Vaca. 

Per tant preguntem: ¿els diputats valencians del PP i el seu soci Ciudadanos, votaran per fi a favor de les esmenes que beneficien Tavernes? Farà el PP de Tavernes alguna gestió per afavorir que els seus diputats voten a favor de les propostes?