L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 26 de maig del 2018

L’Ajuntament destina 720.000 euros a contractar 50 jóvens a jornada completa durant un any


El govern de Compromís porta dedicats enguany 1’14 milions en programes de foment de l’ocupació, als quals cal sumar els 1’1 milió de l’any passat.

El govern de Compromís ha aconseguit dues subvencions, per un total de vora 720.000 euros,  que serviran per a contractar vora 50 jóvens dins dels programes EMPUJU I EMCUJU de foment de l’ocupació juvenil.

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, ha indicat que per a  entendre el resultat de les gestions i l’esforç del govern de Compromís “nomes cal recordar que enguany la inversió en forment de la ocupació a Tavernes ascendeix a 1.14 milions d’euros, i supera la xifra de 1,1 milions d’euros de l’any 2017”. Aquestes xifres en foment d’ocupació recordava que “són molt superiors a la mitjana en inversió per habitant de les ciutats del nostre entorn”.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan,  ha remarcat que “a prioritat del govern de Compromís és ajudar els nostres veïns i, en especial, els més jóvens, en la millora de la formació i experiència professional per tal d’aconseguir millors resultats en la cerca activa d’ocupació. Insistim que la nostra missió és millorar les condicions dels vallers per a aconseguir un horitzó de vida digna” .

Jordi Juan ha recordat que “el govern municipal de Tavernes dedica molts esforços a aconseguir l’arribada d’inversions i programes de foment de l’ocupació. Hem d’estar molt  satisfets per aquests dos programes, que se sumen a altres iniciatives que ja hem engegat en el curs, com ara el Pla d’Ocupació, o el programa t’Avalem Joves”.


 720.000 euros per a desenvolupar dos programes d’ocupació

El primer programa és el denominat EMPUJU, i l’Ajuntament invertirà 398.768 euros en la contractació de vora 25 jóvens sense qualificació , a jornada completa. El segon programa, EMCUJ, destinarà 319.024 euros, per a vora 25 jóvens qualificats i també a jornada completa.

Les inscripcions seran en les oficines del Foment Local, edifici Braç Treballador, del carrer Calvari nº 87 i per a la sol·licitud cal complir els requisits: estar inscrit en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, tindre entre 16 i 29 anys, i no estar treballant ni cursant cap acció formativa el dia natural anterior a la data d’inscripció.

La subvenció per a procedir a aquestes contractacions ha estat concedida pel SERVEF, organisme dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Serà per tant el centre Servef de Sueca qui farà una preselecció de candidats, preferentment entre les persones que no són beneficiàries de prestacions o subsidis per desocupació. 

La selecció tindrà en compte els ingressos de la unitat familiar, les responsabilitats familiars, la diversitat funcional, la violència de gènere, la persistència en la situació de desocupació, l’adequació al lloc de treball i l’experiència laboral.