L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 9 de maig del 2018

"La Ruta dels Sentits" premiada per tercer any amb el guardó "Sender Blau".



Si ahir anunciàvem que Tavernes estava satisfeta per haver aconseguit novament dues banderes blaves a les platges, avui podem anunciar que la satisfacció es doble, perquè el treball que en matèria mediambiental efectua el govern de Compromís, ha tingut un any més el premi de vore com “La Ruta dels Sentits” ha estat inclosa entre els "senders blaus" premiats per la fundació FEE (Foundation for Environmental Education), que atorga les banderes blaves.

És el tercer any que “la Ruta dels Sentits” obté el guardó de “Sender Blau”, cosa digna de lloar i més encara quan només hi ha quatre altres senders més que l’han obtingut, la qual cosa demostra el bon treball fet.

Una llàstima que aquest esforços estiguen tan poc apreciats i reconeguts per alguns que sempre busquen tirar per terra tot allò que es fa a Tavernes i aprofiten la mínima ocasió – que si han aparegut tres peixos morts en un estany, que si hi ha quatre canyes en la bassa, que si hi ha tres oques menys- per criticar i deixar en mal lloc el nom de Tavernes. ¡Que li anem a fer!

Els senders blaus valencians premiats

La Ruta dels Sentits de Tavernes, una idea del govern de Compromís gestionada des del Taller d'Ocupació que es engegar fa uns anys, ha aconseguit que les riqueses naturals del municipi puguen ser gaudides per totes les persones, incloses aquelles que tenen capacitats físiques o sensorials reduïdes. I el treball s’esta fent molt bé, i la bona prova és que – a pesar d’alguns -  ha estat reconeguda i premiada per la FEE.

La Ruta dels Sentits va naixer d’un fet natural i que tenim al nostre terme: la inusual coexistència de quatre ecosistemes ben diferenciats, cosa que permet gaudir de diferents ambients naturals, forestal, de marjal, agrícola i marí, en un espai reduït de 14 km. de recorregut. Això es comprova amb les diferents sensacions sensorials que notem en traslladant-nos d'un ambient a un altre de manera pausada seguint la ruta, gaudint de tot l'entorn i guiats pels panells i plaques informatives totes elles adaptades.

Els Senders Blaus compten amb el suport de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient i han estat concebuts com a recursos útils per a fomentar l'ús i la gestió sostenible del mitjà litoral i el seu entorn, mitjançant la cooperació i retroalimentació entre el sector turístic i l'ambiental.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El sender es per la carretera? Quina es la correcta forma per a creuar la carretera per a arribar als ullals? Jo no veig cap pas de peatons...

Anònim ha dit...

Sender per la carretera? Bueno... Vaaale...pero per on podem creuar la carretera? La ultima vegà q varem anar a peu desde el poble varem tindre que creuar els 4 carrils que donen a la rotonda de les palmeres... Si hi ha alguna idea millor ho agrairia, ens agrada molt la ruta