L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 28 d’abril del 2018

Xerrada sobre els pactes contra la violència masclista a nivell d'Estat i Autonòmic





La Casa de la Cultura va acollir ahir unes xerrades-debat sobre els   pactes contra la violència masclista, tant a nivell de País Valencià com de l'estat espanyol. Ha estat un acte en un dia molt especial, car pel mati havíem celebrat a Tavernes una concentració contra la sentència de la Manada, i per tant calia esperar els punts de vista de tres estaments públics: Generalitat, Congrés de Madrid i Municipi.

L’acte ha estat obert per Àngela Llinares, secretària local dels joves, que presentava a Alberto Ibáñez,  secretari autonòmic d'inclusió de l'Agència Valenciana de la Igualtat, i que va exposar exposa tot el treball que s’está portant des de la secretaria autonòmica, parant atenció a la sentència dictada contra la Manada que remarcava podia tenir un efecte semblant al  cas de les xiquetes d'Alcàsser, que per alguns va representar una limitació a la seua llibertat, i al contrari, per altres fou un empoderament de les dones cap a la seua llibertat amb les lleis i disposicions dictades després.

La diputada Marta Sorli i el secretari autonòmic Alberto Ibañez
 Continuava la xerrada Marta Sorli, diputada a Corts espanyoles i ponent del Pacte d'Estat contra la violència masclista, que per  consens arreplega en una vintena de fulls les mesures per treballar contra aquests xacra.

I ha posat el dit dins la nafra quan ha fet observar que, tot i posar esperances, no hi ha partida pressupostària, ni els 22 milions per a municipis, ni els cent per autonomies per desenvolupar aquest document recent signat. No ha complit Montoro ni ha complit el govern de M. Rajoy.

Ibañez, la regidora Noe Alberola i Angela Llinares
 Acabava la Regidora Noe Alberola fent una exposició molt detallada dels treballs que du el seu departament en estret contacte amb la secretaria autonòmica sobre la igualtat de gènere.

I un debat final, amb les preguntes del públic realment molt participatiu donada la conjuntura del veredicte del judici ja mencionat. Sobretot el cas del vot particular sobre l'absolució dels violadors. Cal remarcar que la mesa ha estat felicitada per la presidenta de l'Associació de Veïns, Maria Lluïsa Grau, tant per l'exposició com pels treballs que porta a cap la Consellería i la Regidoria de Tavernes. Un acte de vora dos hores de durada que serviren per il·lustrar i informar d’un problema social que ha esclatat aquests dies amb una sentència que la majoria de la societat qualifica d’injusta.