L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 13 d’abril del 2018

PLENARI D'ABRIL 2018: No és l'IBI... és una bona gestió econòmica.





Alguns partits de l'oposició afirmaren en el plenari, sense aportar dades, que el superàvit de Compromís per a fer inversions i obres es devia a l'augment de l'IBI. Les obres i inversions, dit de passada, l'oposició no les va recolzar ni aprovar.

Si mirem la gràfica de recaptació de IBI des de fa 15 anys, comprovem com durant el govern de Compromís la recaptació s'ha mantingut pràcticament igual. Per tant, és mentira afirmar que el superàvit en el pressupost del 2017 es deu a una pujada de l'IBI que no s'ha produït.

Compromís no ha pujat pràcticament l'IBI en el seu govern, i la gràfica ho deixa ben clar. Tot el contrari del PP que va fer pujades exagerades. El blau puja i puja entre el 2003 i el 2011 a molt més del doble de recaptació, mentre el taronja (2012-2018) és manté quasi pla i fins i tot abaixa enguany.

Més IBI no implica superàvit, perquè si així fora, els governs del PP n'haurien tingut sempre. Però pujaven tots els anys l’IBI, i acabaven en dèficit. L'any 2011, últim del seu govern, van arribar a un dèficit de 4’5 milions en caixa, vora 20 milions de deute en els bancs, devent l’aparcament, devent vora 3 milions a proveïdors...I s'havien cobrat el canon de l'aigua potable fins el 2016 i no havien pagat els 2 milions a la Diputació del fem.

El PP va pujar l’IBI al doble i la seua gestió econòmica va ser un desastre per a Tavernes. És un exemple clar de com la pujada de l’IBI va generar dèficit, no superàvit.

Allò que genera superàvit és la bona gestió de Compromís: no gastar més del que hi ha, no deixar factures sense pagar en caixons com abans, no gastar en coses no pressupostades, no fer préstecs a la babalà perquè els paguen uns altres. En resum, no fer el que feia el PP quan governava.


Compromís ha tingut 2'3 milions de superàvit que destinarà a obres i serveis per a Tavernes, a pesar que l'oposició no les ha recolzades. Però ¿Quants milions tindria si no estiguera pagant els deutes al bancs del PP? Compromís no ha fet cap préstec, està pagant els de l'anterior govern. Des del 2011 Compromís ha pagat vora 13 milions en capital més interessos dels préstecs del PP, per l'aparcament, el deute Diputació.... I amb 13 milions més, Compromís hauria pogut fer moltes coses.

I una darrer qüestió: comproven els rebuts des del 2011. Voran com Compromís no ha pujat ni impostos ni taxes. Seguim pagant el mateix per fem, neteja pública, aigua potable, circulació de vehicles, guals... que el 2011. Hi ha algun ppartit que, per respecte a la veritat i als ciutadans, hauria de deixar de repetir el mandra de que Compromís ha pujat impostos perquè es mentira. Una mentira tan grossa com el deute que ells van deixar.