L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 4 d’abril del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: No és ofrenar glòries a Espanya, és posar-nos de genolls davant la resta d’Espanya



Ja coneixem els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2018. Res de nou davall del sol. Continuem a la cua de les inversions espanyoles, i fins i tot hi ha més diferència que en el 2017:  cada valencià/ana rebrà 67 euros menys que les altres autonomies.


És una demostració insigne de com i quan ens volen el PP i Ciudadanos, els dos partits que recolzen i votaran sí als PGE. I després ací diuen que defensen els interessos dels valencians. Cínics i demagogs!. Si només fan que agafar-nos del cap, fer-força cap avall fins que ens posem agenollats en terra!!! I el 2018, el 2017, els 2016.... tants i tants anys de desconsideració i estar en la cua. I damunt després els votem. 

Enguany hi ha anunciat 151 milions més en inversions. Podria ser una bona noticia sinó fos perquè com la inversió creix en totes les comunitats, més encara que en la valenciana, es dona la paradoxa que la diferència amb la mitjana espanyola es fa més gran: el 2017 era de 66 euros per habitant i enguany passa a ser de 67’6 euros. I en eixes condicions son la penúltima comunitat espanyola quan a inversions per l’Estat, nomes tenim darrere a Canàries.


I amb això veiem quan justes i dignes són les campanyes de Compromís exigint un finançament just per als valencians. Però ja ho sabeu, com diu Montoro, l’autor del repartiment: eixes campanyes es fan “porque los valencianos son unos llorones”. I ell no veu que l’Estat amb eixos compters és un lladre.  Som l’única autonomia amb renta per capità inferior a la mitjana que aportem més a l’Estat del que rebem.


I que han dit el PP valencià i Ciudadanos valencià? Ah, sí, doncs molt bé. S’han portat molt bé. Ens donaran més diners que el 2017, era el missatge que llançaven ahir. 


La president Isabel Bonig va firmar l’any passat la declaració de les Corts Valencianes que rebutjava els PGE per la falta d’inversions en el nostre territori: La reacció del PP de Madrid va ser un marmoló impressionat, del qual la Bonig encara tremola, i ara calla no siga que perda el nomenament de candidadata. Enguany tot més tranquil: Mut, que en boca tancada no entren mosques! Els de Madrid s’han portat bé, repetim, era el missatge. 


Els valencians som el 10’9% de la població espanyola. Caldrien 344 milions més adicionals per arribar a la mitjana d'inversions que ens corresponen pels nostres 4’9 milions de pobladors . Això és una exigència, inversions segons els habitants, que es contempla en la reforma de l’Estatut, que fa anys i anys que Madrid paralitza en no haver-la tramitat en el Congrés de Diputats. Potser, vist els números del PGE any rere anys, entenem perquè la reforma de l’Estatut fa molts anys que l’han paralitzada cosa que no feren, per exemple, amb Andalusia.


No som una autonomia de primera ni de segona, sinó de tercera. Gràcies al PP i Ciudadanos. No és que ofrenem noves glòries a Espanya, es que ens tenen i ens volen agenollats davant la resta d’Espanya. 


PD: I no cal dir que, quan se sàpiguen amb detall les inversions, segur que no està el projecte del riu Vaca, ni el desdoble de la nacional ni eliminar el punt negre del Massalari, ni la solució de la platja de la Goleta, ni la subestació del Golfo... Temps al temps.