L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 d’abril del 2018

INFORME: El govern de Compromís fa efectiva en els rebuts una rebaixa del 4% d'IBI




El passat dia 12 acabava el primer termini de pagament de l’IBI per a tots aquells veïns que el tenen domiciliat per a pagar-lo en tres terminis. Aquests veïns, si miren el seu rebut, comprovaran una rebaixa entre 4 i 5 euros de mitjana per rebut respecte al primer pagament de  l’any passat.  La mateixa rebaixa s’aplicarà en el segon termini del mes de juny i el tercer del mes d’agost. Ho podem vore en la imatge de dalt.

La rebaixa és per l’abaixada del 4% de  l’IBI, aprovada en el plenari del passat desembre, només amb els vots a favor de Compromís, dins de l'aprovament dels pressupostos municipals 2018. 


Cal també significar que de manera  global l’Ajuntament percebrà per l’IBI urbà una quantitat quasi igual que l’any 2012, el primer any efectiu de govern de Jordi Joan.  Això desmunta el mandra mentider d’alguns partits de l’oposició que afirmen que Compromís ha augmentat la pressió fiscal, cosa gens certa i demostrable en els números. 

Estudi d'un cas real d'habitatge a Tavernes


Estudiem ara  el cas dels dos rebuts reals del mateix habitatge de Tavernes, un del 2017 i l'altre del 2018. No cal ni dir que, per raons òbvies, hem tapat qualsevol referència que pugues identificar el propietari.

Aquest propietari, com tant d'altres vallers, té domiciliat l'IBI i, a més, el paga fraccionat en tres rebuts. Els que mostrem són els corresponents al  primer pagament, tant del 2017 com del 2018. Els altres com hem dit son en juny i agost, encara no han vingut.

L’any 2017 pagava per IBI un total de 570,21 euros anual.  Enguany, any 2018, una vegada aplicada la rebaixa del 4%,  ha passat a pagar 547'40 anual. O siga que paga uns 23 euros menys.  

També, si ens fixem, enguany són 182'45 euros els que paga per cadascun dels tres rebuts domiciliats, i no els 190'56 de l'any passat.

També podem observar que l’any passat, el  2017,  l’habitatge tenia un valor cadastral de  107.586'67 euros. Enguany també s’ha abaixat un 4% el valor cadastral, per tant eixe valor ha disminuït i ha passat a ser de 103.283'20 euros. Tot seguit en parlem més. 

Rebaixa dels valors cadastrals



El govern de Compromís ha abaixat també el valor cadastral dels habitatges i solars un altre 4%.  Això implica que també hi ha rebaixa d’altres impostos com són les plusvàlues, la compravenda d’immobles, la declaració de la renda i patrimoni, l’impost de successions i donacions, i que els vallers es trobaran en una millor disposició per a poder accedir al sistema de beques.

La rebaixa dels valors cadastrals del 2018 és la quarta aplicada pel govern de Jordi Joan des del 2014 i, globalment representa una rebaixa total de vora el 35%. Això deixa els valors globals en el nivell més baix des del 2006, tal como es pot vore en la gràfica que publiquem i que podeu ampliar si cliqueu al damunt.

Una cosa cal remarcar i saber:  el Ministeri d’Hisenda no rebaixa els valors cadastrals per si mateix, només autoritza la sol·licitud que li pot fer un Ajuntament. El govern de Compromís de Tavernes va sol·licitar la rebaixa i, a més, li va demostrar que complia les condicions i que era possible eixa rebaixa per adequar els immobles als valors de mercat actual. 




4 comentaris:

Anònim ha dit...

Es cobra masa IBI. Sort que el govern de M.Rajoy ha baixat els valors catastrals.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El govern de M. Rajoy no ha abaixat els valors cadastrals. Això és una completa falsedat. Com expliquem, el govern dóna a alguns municipis que tingueren pujades bestials, com la de Tavernes en el 2006, la possibilitat de sol·licitar una rebaixa sempre que demostren que aquella pujada se n'ha anat de mare i molt lluny de la realitat actual de valor de mercat.

Però cal tindre ben clar que el govern no exigeix cap abaixada obligatòri als municipis ni la fa per ell mateix. No li diu a cap Ajuntament abaixe els valors cadastrals perque ho mane jo. Si que permet que un Ajuntament sol·licite l'abaixada si li demostra que es veritat eixe desfase del valor real i el valor cadastral.

Però sempre ho ha de sol·licitar l'Ajuntament i no es obligatori concedir la rebaixa.

En el blog hi ha publicats documents en que es veu ben clarament la sol·licitud de la rebaixa. Si el govern de M. Rajoy l'abaixa... ¿per que fa l'Ajuntament la sol·licitud si ja està abaixada?

Aci tens un parell de sol·licituds. No caldria fer una sol·licitud demanant que t'abaixen una cosa que ja esta abaixada. No creus?

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2017/12/informe-el-govern-de-compromis-aprova.html


Anònim ha dit...

L'ajuntament no pot abaixar els valors catastrals. Es el govern central qui té la competencia.
"Y tu lo sabes"

La Cotorra de la Vall ha dit...

Repetició: Tindre les competències no vol dir que abaixa els valors cadastrals. Ho repetim: Hi ha que sol·licitar-ho.
I si no ho sol·licites no hi ha rebaixa.
I és el que ha fet Compromís. Demanar les successives rebaixes perquè existiren les rebaixes.
I les sol·licituds les ha fetes Compromís, estan en el blog i dalt hem posat un enllaç com exemple.
I tu també ho saps.

No li vindrà malament un poc de lectura:
http://www.elmundo.es/economia/macroeconomia/2018/01/05/5a4e760a468aeb3f698b456e.html