L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 5 d’abril del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Després no es queixeu, si els voteu



Ens direu que parlem massa dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), però és comprensible si d’ells depenen les inversions al nostre territori, l’educació, la sanitat, tots els serveis socials i, tocant a Tavernes, les solucions a problemes que des de fa anys el govern de M. Rajoy deixa a banda: el riu Vaca i el Vergeret, la Goleta, la nacional i el Massalari, la subestació del golfo, l’estació del tren...

Els PGE per al País Valencià són com el sou del pare i mare en una família. Els PGE una vegada més han cabrejat la societat valenciana, a partits polítics, a associacions empresarials, agents socials, excepció feta de Partit Popular i Ciudadanos, que els recolzen, que s’han mostrat contents de que M.Rajoy torne a deixar els valencians a la cua de les inversions estatals.

És incomprensible l’entusiasme dels diputats valencians del PP i de Ciudadanos en dir que són uns bons pressupostos per als valencians:

- 149 euros per habitant, o siga 67 euros menys de la mitjana espanyola de 217 euros
- Molt menys que altres comunitats. Cantàbria per exemple rep 468 euros per capità.
- Si ens anem a Alacant, la cosa va de pitjor només 83 euros per habitant, no arriba a la meitat de la mitjana espanyola.

I si ens anem a casos concrets veiem que:

0 euros per als trens de rodalies Alacant-Múrcia i Castelló-Vinaròs
0 euros per al transport metropolita de València
0 euros contra la lluita de la violència masclista en Ajuntaments
0 euros en la memòria històrica
0 euros en projectes per Tavernes (Vaca, Goleta, estació tren, desdoble nacional...)

Els PGE de M. Rajoy, com anys anteriors, són tot el contrari del que caldria esperar en un govern que hauria de fer repartiments igualitaris, vaja com els pares i mares als fills. En el cas dels valencians, són un càstig a tot un poble que ja ha estat castigat els darrers anys per una manca d’infrafinançament xifrada en 16.000 milions d’euros. Fixeu-vos com la gràfica ho deixa ben clar: des del 2000 per davall de la mitjana espanyola.

Amb un altre problema. Com sol passar sempre, la major part de les inversions que apareixen en els PGE per als valencians són de les anomenades “fantasmes”, ja que desapareixen quan cal assignar-los una partida econòmica i la licitació. I després es comprova que, des què M.Rajoy ha arribat a la Moncloa, hi ha territoris on ha licitat inversions cinc vegades més que en altres. I no cal dir quins territoris són els beneficiats. El País Valencià, no. 

I cadascú que s’ho agafe com vulga, però es vulga o no els PGE 2018, com els 2017, els 2016, 2015... són  una completa discriminació per als valencians i valencianes. Mireu la gràfica de dalt. Però nosaltres a continuar ofrenant noves glòries i a votar PP i Ciudadanos. I després queixem-nos si no tenim això i allò que si tenen gallecs, madrilenys, càntabres...

Les idees i opinions expressades són les nostres i de ningú més