L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 29 d’abril del 2018

Cau el bou d'Osborne empés pel vent i amb ajut de potes serrades



El bou d’Osborne situat al paratge de l'Era del Forn, en un petit turó al costat de la carretera nacional N-322, ha caigut de nou empès pel vent. Segurament ha tingut com ajuda l’acció de serrar les potes de ferro amb una radial i el vent hauria acabat la faena, segons publica la premsa.

Les potes de ferro que el sostenen  algú les hauria serrat i hauria esperat que el vent fera la resta. I avui ha bufat i bufa el vent i com va passar en desembre del 2016, el bou "Osborne" i se n'ha vingut a terra. Per ara no hi ha reivindicació de l’autoria.

El bou està ancorat al terra per quatre punts. És un dels 90 bous que hi ha repartits per la geografia estatal i té 14 metres d'alçada formada per la unió de 70 peces de xapa de 2 mm. de gruixa,  caragolades a l'estructura metàl·lica i pintades de negre. 

La figura del bou, que segons moltes opinions la marca Osborne es va inspirar en les imatges del cartellista valencià Josep Renau, fa ara sobre els 60 anys que es va instal·lar per primera vegada prop de les carreteres com a element de propaganda de l’empresa Osborne.

La foto està presa de la xarxa