L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 19 d’abril del 2018

El I Congrés "L’univers de Rafael Chirbes" arriba a Tavernes


La celebració del I congrés L’univers de Rafael Chirbes que se celebrarà entre els dies 9 i 12 de maig a València i Dènia, arriba també a Tavernes en dos actes emmarcats en la programació del congrés.

Demà divendres, dia 20, a les 20 hores, la Biblioteca Municipal serà l’escenari de la presentació de la primera traducció al valencià d’una obra de Rafael Chirbes. Carles Mulet, traductor del llibre, i Manolo i María José Micó, director i presidenta de la Fundació Rafael Chirbes, respectivament, presentaran la traducció de La Bona Lletra, que “narra en primera persona les peripècies vitals d'una família humil, de vençuts republicans, al llarg dels anys difícils de la dictadura franquista”.
 
El diumenge dia 22, la Casa de la Cultura acollirà la representació de l’adaptació teatral de En la orilla, de Rafael Chirbes, una obra que va merèixer el Premi Nacional de Narrativa, Premi de la Crítica, Premi de la Crítica Valenciana i Premi Francisco Umbral.

Ens arriba a l’escenari valler amb un cartell magistral i un muntatge de gran format. Considerada la gran novel·la de la crisi, segons la crítica, l'obra narra les vivències d’Esteban, víctima i botxí alhora, la vida del qual condensa les llums i les ombres d’una època fangosa de diners i corrupció.

Encar Mifsud, regidora de Cultura, ha destacat que les activitats “pretenen acostar el llegat que ens ha deixat un dels prohoms de la nostra ciutat, i retre homenatge en la seua terra al  gran escriptor”. “Per a nosaltres, és un privilegi programar activitats sobre la seua figura”.

La representació de En la orilla tindrà lloc a les 20 hores. Les entrades ja estan disponibles, amb un preu de venda anticipada de 6 euros i 7,5 euros en taquilla el mateix dia de la representació.