L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 8 d’abril del 2018

Per què s'encabota a manipular i falsejar la realitat de l'institut, senyora portaveu popular?


 
Llegim en un bloc local escrit per la portaveu del PP la frase: "Portem dos legislatures esperant que el Govern moga un dit pel Jaume II el Just”.  No cal ni dir que l’afirmació és una mentida tan gran com la catedral de València. 

La  portaveu dels populars sembla ser que té un greu problema de comprensió, perquè li han explicat les coses del Pla Edificiant com a mínim en tres plenaris i segueix, erre que erre, sense assabentar-se.

I ara, més grossa: afirma que en dos legislatures Compromís no ha mogut un dit. Tot el món sap que això és fals, però ho amolla i es queda tant ampla.



Disculpen, però no tenim altre remei que tornar-ho a explicar 

Demanem disculpes als lectors. Sabem que ho hem explicat moltes vegades i que els lectors sí que ho entenguereu a la primera, però no es culpa nostra - ni vostra- si hi ha qui no ho ha entès. Repetirem la història.

1. Legislatura 2007-2011. Els alumnes fan “sentadas”, manifestacions i protestes per la situació del centre. El PP que governava Tavernes i la Generalitat envia els tècnics i promet 200.000 euros per a reparacions urgents (que mai no es van fer) i anuncia la redacció del pla integral de millora.

2. Legislatura 2011-2015. Govern de la Generalitat del PP. L’alcalde Jordi Joan i l’aleshores regidora d’Educació, Pilar Altur (PSOE) s’interessaren moltes vegades pel projecte de reforma anunciat en la legislatura anterior. La resposta de Conselleria és sempre la mateixa, estava en fase de redacció. Li ho pot preguntar a Pilar Altur, encara és regidora.

3. Legislatura actual. Canvia el govern de la Generalitat. Quan passen uns mesos prudencials i després del canvi de responsables de Conselleria, l’alcalde i el regidor d’urbanisme s’entrevisten amb Miguel Soler, el segon de la Conselleria. Havien passat sis anys des de les promeses del PP de redactar un projecte i ara resultava que no hi havia res de res. 



I ens assabentem que no hi  havia cap projecte ni res de res 

Aixó ho publicava el diari LEVANTE-EMV en un article la portada del qual reproduïm:

Sorprendidos. De ese modo salieron el alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, y el concejal de Urbanismo, Josep Llàcer, de la reunión que mantuvieron hace unos días con el secretario autonómico de Educación de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler....

“... Sin embargo, Soler les informó que la Generalitat del PP no tenía nada previsto. 
Esas palabras dejaron helados a los dos representantes, que en reuniones con el ejecutivo anterior (el del PP) habían sido informados de que se iba a destinar una partida presupuestaria para llevar a cabo diversos trabajos en 2015 para mejorar el edificio y que se estaba elaborando un proyecto para la rehabilitación integral. «Era todo mentira. Nos hemos dado cuenta de que de lo que nos estuvieron diciendo no se ha hecho absolutamente nada», se quejaba el alcalde vallero tras la reunión”

Portada de l'informe sobre necessitats redactat a principi actual legislatura

Els dos anys darrers s'ha fet més per l'institut que 20 anys de govern del PP 


Ho té ara clar, senyora portaveu?  Parla de dos legislatures. En la primera governava el PP la Generalitat i la Conselleria. I no havien fet res de res. Li ho acabem d'explicar més dalt. En els plenaris, l'alcalde moltes vegades. No culpe a Compromís de la deixadesa i la falta d'interés del seu partit, una falta de preocupació que s’allarga en el temps fins els 20 anys de govern popular en la Generalitat.

En la segona legislatura, l'actual. La iniciem sabent que no hi havia res sobre l’institut i tot seguit,  gràcies a les gestions de l’alcalde un equip de tècnics visitaren el centre i elaboraren un informe sobre deficiències i necessitats. S'assumia la redacció del projecte de reforma integral, ja promès pel seu partit i del qual no havien fet res. Posteriorment, els estudis més a fons realitzats pels tècnics de Conselleria a partir de l'informe aconsellen  que millor seria edificar un centre nou, que  s'ha inclòs dins del Pla Edificant.

S'ha fet més per impulsar l’institut en aquests dos anys últims que en els 20 anys de govern del PP a la Generalitat i a Tavernes. Per tant, li demanem un poc més de respecte als veïns i veïns de la ciutat i que, en parlar de l’institut, millor que calle i no manipule els fets, perquè la història, passada i recent, la coneixen tots excepte la portaveu del PP.