L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimecres, 18 d’abril del 2018

Tavernes comença les obres del centre d'interpretació del jaciment arqueològic Cova del Bolomor

 
L’Ajuntament de Tavernes ha començat les obres que han de convertir el recinte ubicat al camí de l’Ombria en un centre arqueològic experimental dedicat al jaciment paleolític de  la cova del Bolomor. L’objectiu és construir un centre que done valor a les troballes i a la cova del Bolomor, a més de fer-lo més accessible i atractiu turísticament dintre de l’entorn natural i al peu del jaciment.


El govern de Compromís ha aconseguit una subvenció de 110.000 euros de la Diputació de València per a dur a cap aquestes obres que es preveu tindran una durada de 3 mesos. Cal recordar que el govern de Compromís va aconseguir una primera subvenció de 125.000 euros destinada a la compra dels terrenys del Patronat Provincial de Turisme de València, i com a fruit del conveni signat entre la Diputació de València i l’Ajuntament. 

El conveni, que ha implicat per ara una subvenció de 235.000 euros per aquest projecte, es va signar després de la visita que Ajuntament i Diputació efectuaren a Atapuerca per estudiar les instal·lacions d'aquell jaciment.


L'inici del centre d'interpretació de Bolomor

Les obres que ara comencen amb arrancament de tarongers i aplanament de terrenys són la segona fase d’adequació dels terrenys i de construcció d’infraestructures per tal de dotar-lo de diversos espais on es faran els tallers didàctics, i que es construiran amb elements integrats a fi que l’impacte paisatgístic siga mínim. 

A més, es construirà una recreació de la cova on s’introduiran algunes claus de la singularitat de la cova del Bolomor, i una zona d’ombra a la zona oest del pàrquing que funcionarà com a àrea de recepció i acabament dels itineraris de visita. 


El complex es vol convertir en un espai d’interpretació i experimentació integrat en l’entorn on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida dels neandertals.

Aquestes actuacions completen els treballs realitzats després de l’adquisició dels terrenys,  quan es va adequar una zona de pàrquing que permet l’estacionament tant de turismes com d’autobusos. A més, es va dotar la zona amb mobiliari urbà, una pèrgola, una àrea recreativa, una zona per a aparcar bicicletes i un tancament de fusta.