L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.666
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.008

dilluns, 2 de maig del 2016

L'ESTAT DE LA QÚESTIÓ: La concessionària de la piscina diu ara que ha demanat un préstec...


L’anunci en la premsa i en blogs com la Cotorra de la intenció del govern de Compromís de rescatar la concessió de la piscina coberta ha tingut una resposta quasi immediata en la concessionària que... mira per on!, ha donat a conèixer que està gestionant un préstec bancari per tal de, segons asseguren, obtindré capital i obrir encara la piscina enguany.

La notícia podria ser bona i interessant, però això venen dient-ho de fa 4 anys i mai, mai han passat de les paraules als fets.

L’empresa diu que desconeixia les intencions del govern municipal de Tavernes, que no els han informat. I això no es exacte perquè ens consta que el passat més d'octubre van ser informats de la voluntat del govern de Jordi Joan,  amb la petició de que comunicaren alguna cosa per tal d'arribar a un acord amable. Fins ara no s'han dirigit per a res al govern municipal de Compromís.

Suposem que, després d’estar cinc anys esperant una solució, el govern de Jordi Joan hauria esperat un parell de mesos més fins saber el resultat de la petició de préstec si hagués estat informat. Pensem nosaltres.

Al final no sabem si les veritables intencions de l’empresa,  han estat jugar a conillet a amagar. Només un detall i de molt de pes: fa vora dos anys que l’Ajuntament els va autoritzar a hipotecar la concessió per arreplegar capital i obrir, en concret va ser en el plenari del mes de juny del 2014, és a dir exactament  fa1 any i 10 mesos. I ara, quan se sap que en el plenari de dilluns s’aprovarà el punt, diuen que tenen un préstec demanat. El que hem dit: massa joc de conillet a amagar sembla això.

I que conste, som els primers que voldríem que l’empresa solucione els problemes, que acabe l’obra i que s’obriguen les instal·lacions als veïns i veïnes de Tavernes. Tant de bo ho feren com diuen encara enguany. ¡Menut embolat que li estalviaven a l’Ajuntament, al govern de Compromís i al poble de Tavernes, que s’estalviaria quantitats milionàries del rescat!

Segur, segur que des de Compromís igual feien festa grossa per la notícia: s’estalvien tota la paperassa del procés i expedients, s’estalviaran arribar amb prou seguretat a processos judicials, i sobre tot diners, que el rescat de la piscina, no ho oblidem, tindrà implicacions i fortes en la Hisenda Municipal, o siga en els diners del poble, en el de tots i totes.

I ací no hem d’oblidar que, per damunt del que alguns digueren en el cas Noos, la Hisenda i en aquest cas la Municipal, som tots els veïns i veïnes de Tavernes i és de la nostra butxaca d’on eixiran els diners. Com són de la nostra butxaca d’on eixiren els que pagaran la primera gran “pífia” del PP: els 1’8 milions del pàrquing, i que tantes inversions han llevat a Tavernes els darrers anys.

Hi ha un fet indiscutible: vivim el resultat del procés d’adjudicació de la piscina aprovat pel PP de Tavernes, en contra dels informes econòmics d’Intervenció. Això ha dut a 5 anys d’endarreriment, per ara, de la piscina coberta. Però atenció, els cinc anys són sobre l’últim termini marcat, que ja duia retard sobre el termini aprovat en el plec de condicions.

Molts anys sense servei, més de sis en total, per culpa de la mala i pèssima adjudicació aprovada pel PP de Tavernes. I sense que cap dirigent d’eixe partit haja assumit cap responsabilitat. I sense que hagen mai informat a Tavernes perquè van prendre una decisió que era – segons Intervenció Municipal- la més dolenta.

I damunt de tot això, han tingut la santa barra, com hem llegit en tantes i tantes ocasions en la passada i actual legislatura, de reclamar al govern de Jordi Joan la posada immediata en funcionament de la piscina i fer acusacions en el sentit d’assenyalar com a culpable de que Tavernes no gaudesca encara del servei, obviant el concurs de creditors. Viure per a vore.

I acabem. Anem a encomanar-nos a tots els Déus perquè l’empresa obtinga el préstec i que comence a obrar i anem a demanar no per a finals del 2016, sinó fins la meitat del 2017 perquè òbriguen. Nosaltres estarem pagats, contents i satisfets si hem de rectificar. Però no les tenim totes amb eixe préstec. Temps al temps.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre la serietat de l'empresa només apreciar que la noticia la va publicar el diari Levante amb manifestacions de l'alcalde i ells responen en Las Provincias, però tot el que diu apareix sense cap nom ni responsable de l'empresa. No ol gens bé i resulta pitjor que Las Provincias es preste a eixe joc d'informar sense citar fonts en un assumpte tan seriós.

Anònim ha dit...

Pues esperem 2 mesos i si no obrin rescatem la concesió.

Anònim ha dit...

Maldición gitana "pleitos tengas y los ganes"

Veïna ha dit...

La edil Karina Vercher da la alcaldía al PP de Tavernes tras romper con el tripartito. Gran titular del mateix "periodista", el dia de la moció de censura; i la mateixa credibilitat.

Anònim ha dit...

Anem fent camí i iniciem la ressolució de la concessió, que no em crec rés d'una empresa que rés ha demostrat en cinq anys, i si és de veres que li donen un préstec, sempre estem a temps de paralitzar-ho i que obriga la piscina. Ara, vist el vist i si la obrira, voriem si es capaç de gestionar-la, i si ho fa sense demanar més ajudes per deficitaria en una època de crisi com la que encara estem, sincerament ho dubte, ójala m'equivocara.
Al igual que dubte que a una empresa la qual sols té com a patrimoni una concessió que pense i pel dit serà deficitaria, ninguna entidat bancaria li preste un euro, ojala també m'equivoque però no crec.