L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 28 de maig del 2016

Ja son 84 poblacions que, com Tavernes, demanen el rescat de l'AP-7



 Tavernes no està sola en la demanda de la gratuïtat de l’AP-7 i són ja 84 municipis valencians els que sol·liciten al govern central que “garantesca el rescat AP-7 en la data prevista (2019), sense pròrroga possible, i que es corregesca la discriminació que pateixen les comunicacions en el nostre territori”. 


Ací a Tavernes va ser una proposta presentada al plenari per l'alcalde Jordi Joan i va ser aprovada per unanimitat. Cal dir però que tant a Tavernes com als 84 municipis es pren com a referència de les mocions una proposta de la Confederació d'Associacions de Veïns i Consumidors valencians (Cave-Cova).


Els municipis valencianes que s'han sumat a la proposta, aprovada com en Tavernes en els seus corresponents plenaris, també sol·liciten al govern central que rescate tres trams de l’esmentada autopista donada l'elevada intensitat del trànsit i l'alta sinistralitat de les carreteres nacionals que discorren paral·leles. En concrets es demana alliberar els trams que corresponen a la N-340 entre Vinaròs i Sagunt, Sueca i el Campello i Alacant i Crevillent. 


Les dades de la Unitat de Víctimes d'Accidents de trànsit de la Direcció General de Trànsit (DGT) indica que entre el 2011 i el 2015 s'ha registrat en els tres trams - entre els quals s’hi troba el punt negre del Massalari de Tavernes- un total de 2.773 accidents amb danys materials i 1.454 successos amb víctimes, amb 81 morts, 2.018 ferits lleus i 263 greus. 


Referent a la N-340 no hem d'oblidar que va ser creada en els anys 1950-60 i és la principal artèria gratuïta del nostre territori, encara que totalment desfasada enfront de les necessitats de circulació actuals. Hi circula la major part del transport de mercaderies per carretera de la costa mediterrània que sumats als vehicles privats, suposa una mitjana de circulació de 25.000 vehicles al dia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja seria hora que de que fora gratis