L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de maig del 2016

Més de 100.000 persones participen en la Primavera Educativa



 Més de 100.000 persones han acudit aquest cap de setmana per participar en una oferta educativa de 1.500 activitats escampades al llarg de 8 km del llit vell del Túria. En total més de 500 centres educatius sostinguts amb fons públics, i 7 universitats valencianes han participat en la Primavera Educativa, la clausura de la va tindre lloc ahir diumenge al Palau de la Música.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, de Compromís, ha destacat que la Primavera Educativa “ha visibilitat la reconstrucció del sistema educatiu valencià que fem entre totes i tots, els mestres, les famílies, els xiquets i el conjunt de la societat valenciana”. També que ha estat una “bona manera” de “mostrar allò que es fa bé i ha servit per donar una lliçó de participació i implicació". 
 
 
Entre els actes complementaris d’ahir cal destacar la desfilada de la Cultura Popular i el Patrimoni Immaterial Valencià pels carrers de València que es va iniciar en el Pont de Serrans i passava pels carrers de València: al de Roters esperava la Moma per representar la dansa del Corpus Christi, a la plaça del Carme hi havia els balls de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí i les torres humanes de La Nova Muixeranga i al Centre del Carme han sonat les veus de la capella del Misteri d'Elx. 
 
 
Dins del marc de la Primavera Educativa s’ha celebrat també el lliurament dels premis de la Formació Professional valenciana i els premis de la fase autonòmica del campionat ‘Skills’. Tambés es van lliurar dissabte els Premi Sambori de literatura que arriben a la 18a edició com a concurs literari amb més participació d'Europa amb més de 80.000 treball. Hi participa l’alumnat des d'Infantil fins a Batxillerat, passant per universitaris i Escoles d'Adults de tot el País Valencià. Aquests guardons estan organitzats per l'entitat cívica Escola Valenciana.

Cal citar igualment ahir la celebració de la jornada “Ciutat i Educació”, al Jardí Botànic amb una taula redona: “Mirades educatives des dels municipis” on quatre alcaldes i alcaldesses compartiran mirades i experiències educatives de les seues localitats.

La Clausura 
 

 La clausura va tindre lloc diumenge per la vesprada en el Palau de la Música, amb un conjunt d’acte on destaquem l’actuació de PROESO (Associació i Grup Instrumental de Docents d'Ensenyament Musical de la Comunitat Valenciana) amb el muntatge “Tempus est iocundum” (El temps és alegre). 


 
En aquest muntatge, hi van participar la Coral i Grup Instrumental PROESO, Orfeó Universitari de València, Cor de l’Agrupació Musical de Patraix, Innovatori de Moviment Alicia Herrero de Xàtiva i el Cor de Tragèdia Grega Berenguer Dalmau de Catarroja. En el cor i grup instrumental de PROESO van participar alumnes de l’IES Jaume II el Just de Tavernes al costat d’altres 28 centres escolars, CEIPs i instituts arribats de tot el País Valencià.

El president Ximo Puig, la vicepresidenta Mónica Oltra, el conseller Vicent Marzà i l'alcalde de València, Joan Ribó, foren algunes de les personalitats que estigueren en aquest acte de cloenda. 
 
 
Com a resum, la Primavera Educativa, ha estat un punt de trobada de docents, alumnes, pares i mares, al costat d’experts en diferents temàtiques. Ha servit també com a mostra d'experiències educatives en centres de tots els nivells i de les entitats vinculades a l'educació de totes les comarques del País Valencià i també ha permés gaudir i passar un cap de setmana d'oci educatiu, cultural i esportiu a la ciutat de València.