L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 7 de maig del 2016

Joan Baldoví, el quart líder polític en valoració, segons el CIS.


El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, és el quart polític millor valorat segon el baròmetre del CIS d'abril publicat ahir divendres. El sondatge el situa entre els líders polítics més valorats d'Espanya i amb una puntuació de 3’83.

Segons el baròmetre, el portaveu parlamentari d'IU, Alberto Garzón, segueix sent el líder polític més valorat, seguit del català Xavier Doménech (En Comú Podem), amb 4,19 punts, mentre que Albert Rivera es manté en tercera posició amb 3,99.
 
El socialista Pedro Sánchez baixa una dècima i Pablo Iglesias, per la seua banda, perd més de mig punt de valoració, del 3,78 al 3,16, i passa al lloc desé. Mariano Rajoy ha baixat la seua puntuació fins al 2,89 i se situa ara en el lloc tretze.

L'estudi segueix donant al PP la victòria en unes eleccions generals, amb un percentatge del 27,4%, però l'avantatge sobre el PSOE es redueix a 5,8 punts perquè els populars baixen 1,4 punts des de gener, quan va arrancar la legislatura, mentre que els socialistes pugen 1,1 punts.

L'enquesta situa en tercera posició a Podemos i amb totes les confluències sumen un 17,7% i mostren una caiguda respecte a gener i les generals de desembre, encara que el seu acord amb IU -que puja fins a 5,4%- podria atorgar-li el segon lloc. Ciudadanos registra un augment de més de dos punts en aquests mesos de legislatura fallida, fins al 15,6%.
 
Respecte a resultats electorals només veiem un petit problema: el CIS no sol encertar-la quasi mai, i només cal repassar les enquestes fetes abans del 20D i el resultat final. Vorem al final que passa, encara que d'ací fins al 26J, en vorem de tots els colors.