L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 23 de maig del 2016

El Ministeri de’Hisenda discrimina el País Valencià


El Ministeri d'Hisenda ha transferit a la Generalitat en aquests primers mesos de període electoral el 33 % del total que ens correspon per la liquidació del sistema de finançament, que s'ingressa amb dos anys de retard.

El percentatge contrasta amb el que el Govern de Rajoy va injectar en període electoral del 2015 al Consell del PP presidit per Alberto Fabra. Abans de les eleccions autonòmiques de maig, l'Executiu valencià del PP ja havia rebut el 73 % dels diners que li corresponia, la qual cosa suposa, en proporció, el doble del que ha rebut el govern que comparteixen PSPV i Compromís.

En termes globals, el PP va rebre en els mesos previs a les eleccions 503 milions d'euros d'una liquidació total de 684 milions. La liquidació ha augmentat aquests anys és de 1245 milions, dels quals el ministre Cristóbal Montoro solament n’ha enviat 411, la tercera part del total.

La situació actual és angoixant per al Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra, amb factures pendents de proveïdors des de setembre. L'Executiu valencià ha rebut 411 milions de bestreta de la liquidació, però ni un euro del FLA, excepte el financer, que cobreix venciment de deute per a evitar l'impagament.

El FLA ordinari està pels 61 milions mensuals, amb la qual cosa el Consell deuria haver rebut ja més de 300 milions d'euros, que el ministeri li reté. Una forma més de posar impediments de govern a les autonomies que el PP i Rajoy no governen.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Comunitat Valenciana

La Cotorra de la Vall ha dit...


País Valencià està reconegut com a nom de la nostra terra.
Llig-te l'Estatut.

Anònim ha dit...

Si ens diguerem estatutariament País Valencià seria senyal de que quan redactaren l'estatut no guanyaren els d'Almansa, eixe era el nom proposat des d'ací i que canviaren en Madrit Guerra i Martorell.