L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.666
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.008

dilluns, 2 de maig del 2016

1.610 places noves per al professorat i 404 noves aules públiques en el curs 2015-16


El ple del Consell ha aprovat l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) per a educació amb 1.610 places, 1.150 lliures i 460 de promoció interna. També el pròxim dia 5 de maig donarà llum verd al concurs de trasllats que “permetrà que més de 2.000 professors en expectativa de destinació de fa nou anys tinguen plaça definitiva”.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, de Compromís, assegura que l’arranjament escolar del curs 2016-17 contempla la creació de 404 noves aules, amb la qual cosa “es recuperen retalls que l’anterior govern del PP va fer en quatre anys” on cal recordar que van ser 606 les unitats escolars públiques suprimides pel PP entre el 2012 i el 2015.

Marzà va comparèixer a petició pròpia en la Comissió d’Educació de les Corts on va subratllar que l’anterior govern va suprimir 428 unitats públiques només el curs 2012-13 mentre n’obria 20 noves de concertada. Per al curs vinent explicava que la xarxa pública crea 508 noves unitats i se’n suprimeixen 66, amb la qual cosa hi haurà 422 aules més en la pública, però si comptem que cal restar les 18 menys de la concertada, resulten 404 noves que tindrà l’ensenyament públic.

El responsable de Compromís ha exposat que els criteris de la proposta d'arranjament dels centres sostinguts amb fons públics son garantir la qualitat educativa i atendre les necessitats d'escolarització. “Estem satisfets dels resultats, perquè dins dels límits dels recursos i considerant la situació heretada, hem planificat una oferta educativa suficient i de qualitat que reverteix les retallades, garanteix el dret a elegir de les famílies, augmenta la qualitat educativa a les aules amb davallades de ràtios i, en definitiva, garanteix el dret a la educació de totes i tots i l'accés en igualtat de condicions».

Per al Conseller d'Educació “les dades són molt positives i hem recuperat en un any les retallades que l’anterior govern havia fet l’ultima legislatura, i amb un balanç positiu de 404 noves unitats”. 

Marzà ha volgut fer esment a les crítiques del PP “sense fonament” a la proposta d'arranjament i ha dit que no suposa un atac als centres concertats, sinó que es defensa el dret de totes les famílies a un ensenyament de qualitat i en condicions en tots els centres sostinguts amb fons públics, siguen públics o concertats.