L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 14 de maig del 2016

Periodisme que no s'hauria de donar


Las Provincias ha publicat un reportatge extens i ben complit sobre l'arranjament i el tancament d’aules escolars al País Valencià. El diari es mostra molt preocupat pel tancament de 3 aules de la privada, això si publica  que no arriben a la ràtio, però no es problema perquè en cinc dies li dediquen dues portades,  a més d’altres 19 notícies a l’edició digital.

 I com no, es critica la decisió de la Conselleria de reduir unitats i es destaca les mobilitzacions de les comunitats educatives de la privada. El diari, publicant notícies prèvies, es va convertir en altaveu dels convocants. Tot en resum, una gran preocupació pel tancament d’aules de l’escola concertada.

I això contrasta en el que va fer  entre el 2012 i el 2014, quan van haver-hi les més brutals retallades en educació de la història autonòmica del País Valencià. Es van eliminar més de 600 aules de la pública, es van eliminar llocs de mestres i personal no docent, amb el que implicava de pèrdues salarials, es van incrementar les ràtios, es van reduir les plantilles i, també, va produir-se un tancament d’aules massiu.

Eixos anys va haver massives protestes de la comunitat educativa. Sindicats i associacions de pares van denunciar retallades que deien responien a criteris ideològics, i que mentre es tancaven unitats públiques se’n concertaven noves de privades.

Tot això afectava a l’ensenyament públic. És impossible trobar a Las Provincias un reportatge
que defense els afectats de l’escola pública com ara ho fa en la privada.  No, no cal que busqueu, no trobareu una línia que defensa l'ensenyament públic. I si alguna vegada s’informava del tancament d’aules, s’atribuïa exclusivament com a causa de la baixa natalitat i a la reducció de la demanda. Fins i tot, un titular de Las Provincias ho va considerar com a positiu perquè permetia «tancar barracons».

En eixe temps del tancament d’aules massiu de l’escola pública, Las Provincias no va publicar una sola línia en defensa de l’ensenyament públic, mentre si que dedicava dues portades consecutives a criminalitzar els sindicats d’ensenyament de l’escola pública perquè protestaven. També va fugir de dir que era una decisió política, del PP, i no pedagògica i atribuïa les retallades de la pública a una catàstrofe natural del que ningú no n’era responsable. Ara, en canvi, el nom del conseller Marzà apareix als titulars com a responsable personal del conflicte.

Resum de l'article de "La Veu del País Valencià" sobre la diferent cobertura de "Las Provincias" en les retallades d'aules públiques i privades. 

Una continuació del tema el podeu trobar a l'article d'opinió que segueix a aquest