L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimarts, 3 de maig del 2016

PLENARI DE MAIG 2016: El plenari aprova iniciar l'expedient de resolució de la piscina coberta

Compromís, PSOE i EU a favor de resoldre la concessió

El plenari de Tavernes, amb els vots de Compromís, PSOE I EU ha aprovat iniciar l’expedient de resolució del contracte de concessió i explotació de la piscina coberta, així com la confiscació de la garantia definitiva del contractista segons s’indica en l'adjudicació del contracte.

L’Ajuntament, entre altres, ve obligat a donar audiència al creditor hipotecari, a l’entitat avalista Banco Popular Español SA per proposar-se la confiscació de la garantia definitiva i a l'entitat asseguradora MAPFRE (Al final de l'article s'anomenen totes les passes).

Així mateix, l’Ajuntament ha de donar audiència a l'empresa Metroval Aqua SL perquè al·legue el que considere oportú i en cas de formular l’oposició al procés es remetrà l'expedient al Consell Jurídic Consultiu valencià perquè emeta informe.

En el plenari es va fer un resum de la història, i com es van presentar la UTE formada per Fomento de Construcciones y Contratas SA i Aqualia Gestión Integral del Agua SA, i una segona de les empreses Promociones Metroval 1 SL, Gente Urbana SL i Maderpark 2000 SL, a qui se li va adjudicar l’obra amb un pressupost de 2.650.368,00 euros, IVA, inclòs. Tot seguit, l’Ajuntament feia lliurament d’una subvenció de 1.385.000,00 euros a més de la cessió gratuïta del terreny.

L’alcalde Jordi Joan va anar explicant fets que són massa coneguts: els retards en el compliment dels terminis de l’obra, la fallida de l’empresa i l’inici del concurs de creditors això com va remarcar que l’Ajuntament ha tingut molta paciència i sempre ha donat totes les facilitats perquè es poguera capitalitzar, entre les quals citava sumar-se al concurs de creditors o aprovar la hipoteca de la concessió.

L’alcalde va eixir al pas de les darrers informacions publicades en la premsa, en concret en “Las Provincias”, indicant que la noticia de que la concessionària estava esperant un crèdit “ja la venen dient des de fa quatre anys i des de distints bufets d’advocats, i no l’han complit” i per tant no eren creïbles.

També va ressaltar que en la noticia publicada no apareix cap font d’informació oficial de l’empresa i que a l’Ajuntament no s’havia rebut cap document de l’empresa sobre el préstec, ni cap telefonada que fera pensar en un canvi de la situació. “Fa mesos, per octubre o novembre, que els varem comunicar la voluntat de rescindir la concessió i els demanaven que es posaren en contacte amb l’Ajuntament per tal d’arribar a un acord amistós” va indicar l’alcalde, per a confirmar que no havia hagut cap noticia de la concessionària. 


El PP no va recolzar la resolució de la concessió
Després de l’exposició d’alcaldia, el PP va demanar que el punt es quedara damunt la mesa, això sí, sense dir cap argument per a la decisió, la qual cosa va fer que l’alcalde els diguera que no comprenia eixa postura perquè “sempre ens haveu criticant i ens acuseu a Compromís que no fem res per la piscina, i ara quan iniciem la solució definitiva demaneu que ho deixem damunt la mesa”.

Ací el regidor d’EU, Eduardo Bononad, va ser també ben explícit i va remarcar que “l’empresa ens ha pres el pèl en totes les ocasions i no es pot tindre més consideracions davant la seua actuació".

Un altre tema que es va comentar va ser el resultat de la liquidació a l'empresa, que haurà de valorar molts factors, però que l'Ajuntament no sembla disposada a oblidar el capítol de "danys i perjudicis" que s'ha causat l'incompliment de terminis a Tavernes, i una altre aspecte com és que la manca de manteniment i vigilància de les instal·lacions des de l'empresa ha dut a un deteriorament per destrosses.

Posat el punt a votació es va aprovar amb els vots de Compromís, PSOE i EU. El PP es va abstindre.


Procediment de resolució del contracte 


Potser alguns es pregunteu: I ara quin procés se segueix? Ve determinat per llei, i els passos a fer són els següents: 


- Acord d'inici del procediment de resolució contractual. Aprovat ahir en plenari.
- Sol·licitud de l'Ajuntament de certificat del registre de la propietat per a la incorporació a l’expedient i que siguen escoltats tots els titulars de càrregues i drets.
- Nota del registrador de la propietat sobre la iniciació del procediment de resolució.
- Audiència al contractista (Metroval Aqua SL), a l’avalista (Banco Popular Español SA) i assegurador (Mafre), per termini de deu dies naturals.
- Audiència al creditor hipotecari (AEAT) per si oferira subrogar-se en el seu compliment i es considerara compatible amb la bona fi de la concessió.
- Informe del servei jurídic i intervenció de la corporació.
- Emissió de Dictamen del Consell Consultiu valencià si el contractista formula oposició.
- Acord de resolució del contracte de concessió. 
 - Liquidació del contracte de concessió.
 - Quan siga ferma la resolució de contracte, dipositar a disposició dels titulars registrals de drets i càrregues les quantitats i eventuals indemnitzacions que l'administració haja d'abonar al concessionari.
- Cancel·lació en el registre de la propietat dels assentaments a favor dels titulars d’eixes càrregues i drets

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP va votar en contra?

Anònim ha dit...

Va per a llarc, per a dos o tres anys segurament

Anònim ha dit...

No tenim altra solució davant una concessionaria incapaç de fer front ni al acabament ni a la apertura : Algú es creu que un banc li preste diners a qui no té més que una concessió previsiblement deficitaria com a patrimoni ? Algú creu que una empresa de parquets fins obrint-la està capacità per a portar-la endavant i més en estos temps de crisi ?
Lo que mal empieza mal anda diu el refraner castellà, ací començarem adjudicant amb una qualificació negativa dels técnics, Vidal sabrà perquè, i així estem, fotuts i a més endeutats si la volem obrir.