L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 21 de maig del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Danys i perjudicis i pleits contra l'Ajuntament per la gasolinera?


Els empresaris interessats a instal·lar una gasolinera de baix cost en l'Avinguda de Germanies estan disposats a prendre mesures legals contra l'Ajuntament si se'ls impedeix instal·lar el sortidor.

La notícia publicada en Las Provincias afirma que l'empresa “demanarà danys i responsabilitats si es paralitza aquest projecte" i els seus arguments són que l'Ajuntament els ha atorgat la "llicència ambiental per a instal·lar la gasolinera“ mentre afirma que "el regidor d'Urbanisme de la passada legislatura i els tècnics li van donar el vistiplau a la iniciativa”. 

L'empresa diu que ha realitzat un extens projecte, han signat uns acords amb una petroliera i amb els propietaris de l'immoble i que no es poden tirar arrere perquè hi ha diners i compromisos adquirits per valor de tres milions d'euros, segons posa el diari en boca dels empresaris.

L' empresa afirma en l'article que mai l'Ajuntament ha demanat un informe a Carreteres per a activitats (ells serien els primers), considera que té dret a iniciar-la, diu que han complit els requisits tècnics exigits per l'Ajuntament, reitera que existeix una gran inversió realitzada i que algú (suposem que es refereix al govern de Compromís) ha de carregar amb la responsabilitat si es paralitza. 

Els empresaris, a través de l'article de les Províncies, tranquil·litzen als veïns: és una gasolinera amb totes les mesures de seguretat, tindrà bombes hidràuliques insonoritzades que no faran soroll ni molèsties, i afigen “molt més segura i tranquil·la que l'antiga serradora”. 

Al final s'informa a Tavernes que el sortidor no serà low cost, sinó assistit per personal, amb tenda, zona de llavat i un horari menor de 24 hores. Pel que fa al tràfic afirmen que el solar tindrà espai suficient per al gir de vehicles i l'entrada serà més segura sense necessitat de carril d'incorporació. L'impacte econòmic s'assegura superarà els 700.000 euros, i generarà ocupacions directes i indirectes per a Tavernes. 

Cal reconèixer el desplegament del rotatiu en pro del dret a la informació del ciutadà i a poder conèixer totes les dades i tots els punts de vista sobre aquest assumpte. L'extens article suposem que haurà agradat a l'empresa perquè ha pogut explicar sense problemes i amb tot luxe de detall les bondats del projecte: excel·lent seguretat de la instal·lació, la inversió en la ciutat, la creació d'ocupació… L'empresa, en les explicacions al periòdic, pensem que ens ha explicat un conte de fades, tan bonic que, en llegir l'article gairebé et quedes amb les ganes de dir que òbriga demà. 

També hem sabut que, en defensa dels seus legítims interessos, lluitarà en els tribunals si el govern de Compromís li denega el permís, i exigirà responsabilitats que, suposem, serà petició de danys i perjudicis al polític de torn i acusacions de prevaricació, que li poden portar a la presó i a la inhabilitació per a càrrec públic. 

Ningú pot negar, ni discutir el dret que té l'empresa per a informar, des de la seua òptica, en aquest assumpte que ens afecta a tots. Tampoc ningú pot negar ni discutir el dret que té Tavernes de rebre tot tipus d'informació sobre la gasolinera, i notem a faltar en el mateix diari una detallada i precisa explicació oferida pel govern municipal. Un govern municipal que, es vulga o no, ha sigut triat democràticament per la ciutadania i que a hores d’ara és qui defensa els interessos de la ciutat. L’empresa en l'article deixa ben clar qui és el seu “enemic” en l'afer.

Una llàstima per tant que, fins ara, no hàgem llegit en el mateix mitjà escrit les explicacions del govern de Tavernes amb el mateix tractament i desplegament que han tingut els empresaris. Després hi ha qui presumeixen de demòcrates, d'experiència en la informació i tutti quanti, però continuem observant ben, ben poca de la informació que emana el consistori mitjançant les notes de premsa, actes o activitats realitzades en la ciutat i que compten amb protagonisme municipal. 

I ara una pregunta per a alguns veïns i conciutadans nostres: Després de llegir l'article que publica Les Províncies ¿encara hi ha algú qui pensa que el Govern de Compromís està a favor de la gasolinera? Les manifestacions i explicacions dels empresaris, algunes de les quals hem arreplegat ací, deixen ben clar el posicionament del govern municipal de Compromís. 

PD: Estem preparant una informació sobre el tema de les llicències de la instal·lació. Qui pregunta a Roma va.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

alguna actualutzació al respecte de

http://www.laveupv.com/noticia/20156/%20acord-de-consens-entre-rafa-carbonell-i-agueda-mico
http://www.ara.cat/paisvalencia/Agueda-Mico-Bloc-Rafa-Carbonell_0_1580842140.html
http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20160521/401951961714/agueda-mico-rafa-carbonell-bloc-compromis.html
http://www.eldiario.es/cv/politica/Agueda-Mico-Bloc-Rafa-Carbonell_0_518298589.html
http://valenciaplaza.com/pacto-bloc

o es que si al final no ha eixit, Rafa Carbonell, el recolzat per Jordi Juan, ja hem d'estar descontets?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No comprenem el comentari final:
o es que si al final no ha eixit, Rafa Carbonell, el recolzat per Jordi Juan, ja hem d'estar descontets?



http://www.laveupv.com/noticia/20156/%20agueda-mico-sera-la-coordinadora-del-bloc-i-rafa-carbonell-el-portaveu

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/05/22/mico-carbonell-evitan-confrontacion-bloc/1421365.html

Anònim ha dit...

Una gasolinera low-cost dona tants llocs de treball? Ni directes ni indirectes,com no siguen els de la neteja o ordenació del trànsit,que eixos aniran a compte de la nostra butxaca...

Anònim ha dit...


"También desaparecen de la nueva ejecutiva los dimisionarios de finales del año pasado, que se marcharon en protesta por el pacto con Podemos y cuya «deslealtad» no perdona el sector afín a Micó."

Sembla que Jordi Juan i La Cotorra, com que no ha eixit el seu candidat Rafa Carbonell, estan de pataleta.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/11/11/valencia/1447240694_765161.html

La Cotorra de la Vall ha dit...

Perquè alguns abans d'escriure bovades en els comentaris no s'assabenteu de les coses primer?

Aquesta noticia del 15 de novembre com qualsevol lector pot comprovar no té res a veure amb el Bloc, que va celebrar ahir i despús-ahir el seu Congrés. Jordi Joan va dimitir de l'executiva de Compromís, no de l'executiva del Bloc de la qual no formava part i si del Consell Nacional, del qual no va dimitir.

Respecte al que es diu de Rafa Carbonell li aconsellem que llija els diaris d'avui i d'ahir diumenge sobre com i de quina manera s'ha constituït l'Executiva del Bloc. I si això no es eixir, el segon en importància dins del partit...

I respecte al Consell Nacional del Bloc, 33 membres dels quals es van elegir ahir diumenge pels congressistes, li direm que Jordi Joan va ser el cinqué candidat més votat dels elegits.

Només per davant ell tenia a l'eurodiputat Jordi Sebastia, al diputat Joan Baldovi, al conseller d'Educació Vicent Marza i Ignasi Bellido Suay.

Com veu un comentari sense peus ni cap, ni sense haver-se informat abans.