L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de maig del 2016

ULTIMA HORA: Compromís, Podemos i EUPV han tancat l'acord per anar junts el 26-J.



El nom de la coalició serà "Compromís-Podemos-EUPV, A la valenciana". L'acord ha estat tancat entre Compromís, Podemos i EUPV per a presentar-se en coalició a les eleccions del 26-J. Després de moltes hores de negociacions, EUPV ocuparà el cinquè lloc a la llista de València, el sisè a Alacant i el tres per Castelló,

Les negociacions han estat llargues i dures. El principal obstacle per a arribar a un acord era la inclusió dels candidats d’EUPV a la llista que Compromís i Podemos ja havien presentat conjuntament en les eleccions del 20-D. 

En un primer moment l’oferta d’EUPV demanava el quart lloc per València i Alacant, i el tercer per Castelló. El gros de la negociació es centrava a València, on la coalició Compromís-Podemos va obtenir quatre diputats. Una primera oferta de Podemos li oferia el sisè lloc i va ser titllada d’humiliació des d’EUPV en considerar que no servia per a fer visible ni valorar els 110.000 vots que EUPV va obtenir el 20 de desembre.

Lles negociacions d’última hora han donat els seus fruits i la candidatura ja ha estat registrada davant de notari. Avui a les dotze de la nit es tanca el termini per a poder inscriure coalicions. Aquesta triple aliança podria convertir-se en la primera força del País Valencià si es compleixen els pronòstics. En els anteriors comicis Compromís i Podemos van obtenir 9 diputats i ara amb la suma d’EUPV es guanya força.