L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimarts, 3 de maig del 2016

PLENARI DE MAIG 2016: Tavernes demana la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat presentats pel govern del PP



L’Ajuntament de Tavernes, per unanimitat dels partits que l’integren i a proposta de Compromís va aprovar adherir-se al manifest promogut per l’Associació de Juristes Valencians (AJV), mitjançant el qual es demana la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat presentat pel govern del PP de Mariano Rajoy contra les normes de dret civil valencià.

La portaveu de Compromís, Bea Ferreres, recordava que un dels principals objectius de la Llei Orgànica de la Reforma de l’Estatut d’Autonomia, a més de reconèixer als valencians la condició de nacionalitat històrica, era restablir la competència sobre el dret privat per als valencians i igualar-nos amb la resta de pobles espanyols que la gaudeixen (navarresos, catalans, bascos, balears i aragonesos) i posar fi a una discriminació.

Eixa reforma estatuària feia que les Corts Valencianes aprovaren les lleis del règim econòmic matrimonial valencià; la llei valenciana de custòdia compartida i la llei d’Unions de Fet.
Bea Ferreres explicava que les tres lleis han estat objecte de recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern del PP a Madrid i que un pronunciament en contra del TC generaria greus conseqüències jurídiques i augment de litigis en àmbits tan importants com el règim econòmic matrimonial dels valencians casats a partir de l’ de juliol de 2008, en matèria de custòdia compartida i també respecte de les unions de fet de parelles valencianes.

La portaveu de Compromís recordava que és bastant habitual la pràctica de retirar recursos d’inconstitucionalitat per mitjà de pactes entre govern estatal i autonòmic, però els valencians no hem rebut del PP de Rajoy el mateix tracte que si han rebut altres comunitats autònomes per a casos semblants i això representava una arbitrarietat i tracte discriminatori.

Per tal de comprendre més i millor l'abast de la sentència del TC per als valencians us aconsellem de tornar a llegir l'article que segueix  a aquest.