L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 29 de maig del 2016

Jordi Joan presenta una proposició de llei per derogar la reforma de l'article 135 de la Constitució


El diputat del grup parlamentari de Compromís, Jordi Joan, ha presentat una proposició de llei que demana es derogue la reforma de l’article 135 de la Constitució Espanyola (CE), feta el 2011 pel PSOE i el PP. “L’objectiu de la proposta és acabar amb el marc legal que ha propiciat les polítiques de retallades en els serveis públics”, ha explicat.

El diputat de Compromís i alcalde de Tavernes ha recordat que “amb el pas del anys ha quedat demostrat que la reforma de l’article 135 de la Constitució i la conseqüent llei d’estabilitat pressupostària, lluny de ser un antídot contra la crisi ha portat més empobriment a la població i més patiment, sobretot als col·lectius més vulnerables”.

Jordi Joan considera que en un context d’emergència social, com el que ens trobem, cal protegir i continuar desenvolupant l’Estat del Benestar. "En aquest sentit, l’Acord del Botànic inclou tota una sèrie de propostes que posen al capdavant de l’acció del govern a les persones, i que revertiran les polítiques d’austericidi que tant han afectat al nostre país. Però, la reforma de l’article 135 de la Constitució de l’any 2011 suposa un entrebanc a les polítiques de recuperació social que estan començant a aplicar-se al País Valencià”.

Tots els diputats de Compromís han signat la proposta de l'alcalde de Tavernes i demanen a les Corts Valencianes que trameten al Congrés dels Diputats la proposta. "Demanem tornar a la redacció anterior a la reforma de l’article, afegint un tercer punt que estableix la prioritat de la despesa en els serveis públics fonamentals davant qualsevol altre tipus de despesa, tal com ja es va proposar al Congrés dels Diputats en novembre de 2013”.

L'objectiu, remarca el diputat valler, és evitar les polítiques que han beneficiat als bancs i a una xicoteta oligarquia privilegiada, iu amb això queda més que justificat derogar eixa reforma de l’article 135, impulsada en agost de 2011 pel PP i pel PSOE.