L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 30 d’octubre del 2015

Serà "Decidim" el nom de la coalició d'esquerres al País Valencià?

El Temps publica que les negociacions entre Compromís, Podemos, Esquerra Unida (EUPV) i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) per bastir una candidatura de confluència en les eleccions del 20D estan molt avançades.

Les formacions podrien formar la coalició “Decidim” i només quedaria per concretar la legalització d’un grup parlamentari valencià sense que la Mesa del Congrés pose impediments. La candidatura s'anomenaria Decidim i seguida dels noms de Compromís, Podem i Unitat Popular (formada per EU i ER). La sigla seria Decidim, sense cap més additiu.

Fins i tot el diari indica els llocs de la llista. A València estaria encapçalada per Compromís, i els següents sis números serien Podemos, Compromís, Podemos, Unitat Popular, Compromís i Podemos. A Alacant seria Podemos, Compromís, Podemos, Compromís, Unitat Popular i Compromís. A Castelló Compromí, Podemos, Unitat Popular, Compromís i Podemos. 

Al Senat els tres primers llocs per València serien Podemos, Compromís i Unitat Popular; a Alacant, serien per a Compromís, Podemos i Unitat Popular i a Castelló, per a Podemos, Compromís i Unitat Popular.

La coordinació i direcció política així com la campanya electoral la formarien 8 membres: 3 designats per Podemos, 3 més de Compromís i 2 d'Unitat Popular. El programa es redactaria conjuntament i es consensuaria un codi ètic de funcionament. Recordem que la data límit per registrar coalicions davant la Junta Electoral finalitza el 6 de novembre.

Cal indicar que Pablo Iglesias, líder de Podemos, ha acceptat les condicions per presentar-se conjuntament amb Barcelona en Comú, ICV i Esquerra Unida i Alternativa a Catalunya. En el cas de Galicia podria passar una cosa semblant amb la qual cosa, si finalment es fa al País Valencià, Podemos renunciaria a tenir diputats en aquestes tres autonomies -que Íñigo Errejón ha reconegut com a "nacions"- dins del seu grup parlamentari al Congrés, encara que , quedaria amb tres grups “afins” ben nombrosos.

No oblidem que tal com s’havia plantejat inicialment l'acord de Compromís amb Podemos no hi havia cap seguretat jurídica - més bé al contrari- d'obtenir grup parlamentari propi valencià encara que s’assoliren els cincs diputats. 


- Segons la informació d'El Temps