L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 14 d’octubre del 2015

El regidor d'Agricultura, Javi Escrihuela, busca una solució als camins fets malbé de vora riu Vaca




El regidor d'Agricultura, Javier Escrihuela, s'ha reunit amb un grup de 40 propietaris de les zones del Tancat, Séquia Bova i Racó del Riu i amb els tècnics municipals per a cercar una solució al problema que representa accedir als camps de la zona pel mal estat en què es troben els camins, plens de clavills provocats per solsides en el riu Vaca. 

Javi Escrihuela ha assenyalat que la reunió va marcar com a millor opció que els tècnics valoraren els danys dels camins i, en aquells punts que hi haguera perill, traçar una via provisional alternativa per la qual els vehicles pogueren circular. Els afectats es van mostrar disposats a cedir part de les seues terres per a crear un itinerari i el consistori aplicaria terra i la compactaria per a garantir una circulació segura. 

El regidor d'Agricultura s'ha mostrat satisfet de l'acord aconseguit amb els propietaris dels terrenys i ha remarcat que es busca la seguretat del pas de vehicles i se cediran els terrenys per a garantir la recol·lecció de la fruita .

La solució que barregen els tècnics és crear una via alternativa d'1 o 2 metres, per a la qual s'està efectuant una relació de propietaris i camps afectats per a celebrar una reunió definitiva. 

El cost per arreglar els camins afectats per les solsides dels murs i marges del Vaca es calcula en més de 5 milions de pessetes, que l’Ajuntament considera ha de fer efectiu la Confederació del Xúquer en considerar que es la falta de manteniment del riu el que ha dut a la caiguda dels murs, i per falta de suport que els camins clavillen. 
Reunions amb Confederació per a res

Tal com el passat mes de gener vam informar
l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va demanar la Confederació solucions als clavills que el riu Vaca ha provocat als camins rurals en una reunió que mantenia junt a tècnics municipals amb Pedro Marco, director tècnic i responsable de projectes de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). 

En aquella reunió l’alcalde va explicar que els enfonsaments de les ribes dels riu Vaca estan produint clavills d'alguns kilòmetres de llarg en els camins rurals i els fan intransitable. Això esdevenia un evident perill, perquè poden acabar enfonsant-se, i afectar el transit de vehicles fins i tot amb perill d’alguna desgracia. 

Els tècnics municipals van presentar a Confederació un estudi que valorava les obres a executar en 5 milions d'euros, pero la resposta de la Confederació va ser que no hi havia prevista cap actuació per falta de disponibilitat econòmica. 

A partir d’aquest momento, l’Ajuntament va decidir taller els caminis i efectuar una senyalització amb la prohibició del pas, però la gent no en feia massa cas, cosa que seria comprensible perquè les taronges s'havien de collir. 
La propietat del camí és municipal però l’Ajuntament entén que si s’ha fet malbé ha estat per la falta d’actuació de la Confederació que ha permés les caigudes i enfonsament a les ribes del riu. 

Ens trobem per tant, davant un govern de Rajoy, del qual depén la Confederació, que no neteja els rius i barrancs, ni arregla les solsides, ni executa la canalització del Vaca cosa que representa una total deixadesa de funcions. 

I després llegim notes de premsa del PP que culpa de la situació al govern de Jordi Joan, quan millor seria que es preocuparen d’informar als seus dirigents i al govern de Madrid de quina és la situació i exigir-los solucions. Però d’això el PP en els darrers anys, res de res, més preocupat de la gespa artificial dels camps de Benifairó i Barx.