L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 19 d’octubre del 2015

Jordi Joan en una entrevista al LEVANTE-EMV parla sobre diverses qüestions de la ciutat



 L’entrevista amb l’alcalde Jordi Joan publicada ahir pel diari Levante-EMV i realitzada pel periodista Sergi Espinosa ha servit per conéixer la voluntat del govern de Compromís de presentar en el plenari de novembre el pressupost del 2016, que contemplara una nova rebaixa de l'IBI. L’alcalde reconeix que el govern de Compromís tindrà poc marge per a inversions, atès que la prioritat segons les lleis de Montoro ha de ser el pagament als bancs i proveïdors.

L'alcalde afirma que en les condicions actuals serà difícil eixir de la crisi a curt termini, però a la recerca de l’ocupació, el govern treballa en l'elaboració del nou PGOU per engegar els polígons del Pla i Cambro i que puguen atraure empreses. Jordi Joan afirma que no va a vendre fum i promet treball per a reordenar un urbanisme sobre la realitat i no sobre un paper.

A preguntes del periodista Sergio Espinosa, en parlar sobre la Mancomunitat de la Valldigna l'alcalde recorda un fet bàsic i del qual poc es parla: quins són els beneficis que reben els ciutadans i que serveis ofereix una Mancomunitat que no té cap servei mancomunat, per acabar reconeixent que Tavernes aporta molt (ara bastant més de 200.000 euros, sobre el 75% diem nosaltres) per al que rep la ciutat. En aquest aspecte es mostra a favor de redefinir la funcionalitat de l'ens i apunta a un consorci. 

Sobre l'oposició lamenta que no se centren en els problemes de la ciutat i que es mostren preocupats per coses com la celebració institucional del “9 d’octubre” la vespra, el dia 8, quan la majoria de localitats realitzen també l'acte institucional eixe 8, com Tavernes.

Un dels temes que planteja l'entrevistador és la situació del projecte del col·lector de la platja, on l'alcalde afirma que la despesa de 3 milions d'euros ha de servir també per a solucionar altres problemes existents en la platja, com és la falta d'aigua en la Sequia Mare, o els problemes de trànsit en la Calle Blasco Ibañez que s'esperen solucionar convertint-la d'un sentit i l'altre seria per al nou carrer a obrir amb l'execució del col·lector, per a la qual cosa s’està refent el projecte que s’iniciarà quan estiga finalitzat.

Sobre les festes locals, l'alcalde reitera la voluntat de la consulta popular per a conèixer que volen els veïns, que inclourà el sí o el no als bous al carrer.

L'entrevista acaba amb la situació de la piscina coberta i la canalització del Vaca. Sobre la piscina, Jordi Joan reitera que l'Ajuntament ha donat totes les facilitats a l'empresa, els ha ajudat en el Concurs de Creditors i, fins i tot a hipotecar la concessió, però reconeix que si la concessionària no ofereix una solució s'hauran d'iniciar altres camins perquè la voluntat és que s'obriga la piscina, però avisa que “no anem a regalar res més” i ací recordava que Tavernes ha cedit a l’empresa el solar de la piscina i ha aportat prop de 1’5 milions per a l'obra amb la qual cosa afirma “crec que hem aportat bastant”.

Sobre la canalització del Vaca indica que caldrà esperar les eleccions generals i vore quin govern sorgeix i comprovar si hi ha un canvi sobre l’actitud que ha mantingut el govern actual de Rajoy, que va paralitzar el projecte malgrat estar considerat urgent i prioritari en el Pla Hidrològic Nacional. 

L'alcalde recorda que sense la canalització del Vaca no hi haurà ni circumval·lació, ni pla de Marjaletes-Fontetes, ni la solució al problema del Vergeret… ( i afegim nosaltres: el govern de Rajoy ha sigut nefast per a Tavernes en tots els sentits, si li sumem la paralització de la depuradora general, l’eliminació de la subestació del Golf contemplada en el Pla Elèctric 2015-2020, o la paralització de la conversió en autovia de la nacional, que solucionaria el punt negre del Massalari, o no complir la promesa sobre la reforma de l’IES Jaume II el Just, etc).

L'entrevista finalitza precisament amb l'anunci de Jordi Joan d'una pròxima reunió amb els responsables de Conselleria d'Educació on s’abordarà principalment la reforma de l’IES Jaume II el Just.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dos preguntes... En 5 anys no hagut temps per a fer la consulta respecte als bous? I la piscina, un concejal actual i anterior me va dir que a tavernes tindre una piscina era com tindre Ferrari? Ara hem canviat de opinió? I el fútbol dic jo que no costa como un porche i no dic que no s'haja de fer...

Anònim ha dit...

I la nimietat dels passos de vianant que la opossició li bloquejava,ara que hi ha majoria absoluta,ni es pinten ni s'aprova pressupost en pleno per a pintar-los? Si tan important era fa uns mesos,ara que no hi ha opossició qué fan?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No us agrada molt llegir o teniu molt poca memòria. Fa uns dies en un article de l'ESTAT DE LA QÜESTIÓ, entre altres coses, deiem el que a continuació reproduïm, que explica bé els terminis administratius:

El PP ha aprofitat la valoració dels 100 dies del govern per a seguir la seua rutina de sempre: criticar, criticar i criticar i no aportar res a aquesta ciutat....

I de nou la pintura de senyals i passos de vianants. En un plenari a principi del 2015 (era el de febrer?) l’oposició acusava a l’alcalde Jordi Joan d’electoralisme per voler pintar els passos de vianants. Jordi Joan va replicar que amb una modificació de crèdit aprovada eixe plenari, calien 5 mesos mínims per completar el procediment administratiu i començar a pintar. O siga, fins a juliol com a mínim i no era cap mesura electoralista sinó la voluntat de solucionar un problema.


Però l’oposició – el PPSOE i la trànsfuga- votaren en contra de pintar els carrers. Havien votat en contra, com en desembre el pressupost del 2015. O com en gener, febrer i març en les modificacions de crèdits. No es va poder fer cap obra. Ni pintura, ni mobiliari, ni parcs ni jardins. I el poble els ho va fer pagar: 4 regidors al PP i 2 al PSOE.


Però no canvien. El passat agost – fa dos mesos- s'aprovava el pressupost del 2015. Com va dir l’alcalde en febrer, cal un temps, igual són 5 mesos per l'expedient i en fa 2, però ja donen la llanda que no s’ha pintat res. Demagògia barata. Millor estigueren callats després de votar “no” durant mesos i mesos i amb la “xarlotà” de que els seus regidors ho pintarien. Una demostració que no coneixen com es gestionen les obres a l’Ajuntament.

Anònim ha dit...

Este comentariste ha fet i actuat com el PPSOE i parla sense preocupar-se d'enterar-se de les coses. Diu que no s'aprova pressupost per a pintar i no s'ha enterat que el pressupost es va aprovar el passat agost.