L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 31 d’octubre del 2015

L'Ajuntament inverteix 100.000 euros en el cementeri per crear el Jardí de la Memòria i millorar la zona de ninxols del claustre.


Jardí de les cendres
L’Ajuntament de Tavernes ha invertit vora 100.000 euros en diverses obres en el cementeri, com la construcció de la nova zona anomenada el Jardí de la Memòria, que com ha recordat la regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni respon a una demanda ciutadana i on es podran escampar o enterrar les cendres dels difunts en un recinte vinculat a la natura.

Llum Sansaloni, ha manifestat que “es tracta d’una opció més que tenen els veïns per a manifestar el respecte i el dol als seus difunts" i ha explicat que es una zona enjardinada, amb dos oliveres mediterrànies i una zona de gespa on, a més, també hi haurà unes xicotetes làpides de marbre per a recordar els difunts que tenen allí les cendres escampades amb la qual cosa l’espai esdevé també un espai de la memòria. 



L’Ajuntament ha invertit vora 100.000 euros en unes obres que, a més del Jardí de la Memòria, han servit per construir un nou ossari, amb la qual cosa es clausurarà l’existent i es soterraran les restes humanes antigues. 


Com a complement de la zona, s’ha dissenyat una escultura amb un element simbòlic, i que amb les varetes metàl·liques superiors amplifica la remor del vents, i pretén significar la presència espiritual del ser humà després de la mort. L'obra al seu peu duu gravada la primera estrofa d'una de les cançons de Lluís LLach "A cavall del vent", que diu així: 

Sé que això és un adéu
on no manquen plors
ni el soroll dels mots.

 
Sé que el temps llevarà
un mur silenciós
d'oblits i records.


Però em crida, em crida el vent
i me'n vaig amb ell.


La inversió de 100.000 es completa amb la rehabilitació de l’edifici del claustre, amb reforçament de les filades dels nínxols que després de 30 anys presentaven mal estat de conservació. Aprofitant les obres de reparació, s’han construït columbaris, uns nínxols de reduïdes dimensions, on els familiars podran dipositar les cendres dels difunts incinerats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esa molt be la inversió de 100.000€ en el cementeri per crear el Jardí de la Memòria i millorar la zona de ninxols del claustre però ahir vaig contar que queden només 30 ninxols buits al cementeri i amb eixos ninxols no hi ha prou per arribar a tot Sants de l'any que ve.