L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 13 d’octubre del 2015

Després de vora quatre anys de govern del PP, un de cada tres joves en risc de pobresa.

L'emigració com a eixida de molts joves valencians
 Un de cada tres joves del País Valencià es troba en risc de pobresa, segons indica l'estudi anual de conjuntura “Anàlisi i perspectives Comunitat Valenciana 2015”. L’estudi reflecteix que la renda mitjana dels valencians d'entre 16 i 29 anys ha caigut un 28 per cent des de l'inici de la crisi en 2008, quasi deu punts més que la mitjana de la població general. 

L'estudi és obra de l'Observatori de Recerca sobre Pobresa i Exclusió en el País Valencià, integrat per la Universitat CEU Cardenal Herrera, Cáritas i la Fundació FOESSA. 

Durant l’epoca de crisi, i que ha coincidit amb el govern del PP, les dades indiquen que la renda mitjana que disposen les llars valencianes ha caigut un 11,8 % des de l'inici de la crisi en 2008, i s'ha reduït en quasi 2.000 euros: de 15.899 a 14.023 euros, però si tenim en compte l'evolució dels preus, que han pujat, la pèrdua de poder adquisitiu és encara major: ha passat a ser de 13.516 euros, una reducció del 18,6 %. 

Les polítiques del PP no han anat gens bé per als joves (emigració, fugida de llicenciats a l’estranger, etc) i aquesta reducció s'agreuja més entre els joves de 16 a 29 anys, un col·lectiu vulnerable on la renda mitjana ha caigut un 4,5 per cent més que la general durant la crisi. Però, si considerem la inflació, la pèrdua és encara major i passa a ser de 11.841 euros, una reducció del 28%, quasi 10 punts per damunt de la disminució mitjana del 18,6% entre la població general. 

Cal indicar també que amb aquestes dates, la taxa de “risc de pobresa”, o siga les persones la renda mínima de les quals és inferior al 60% de la renda mitjana, se situa amb un 22,7%, mentre la mitjana espanyola és el 21,9%. Però en la franja dels joves, la incidència de la pobresa ha passat a un preocupant 31,45%, la qual cosa significa que pràcticament un de cada tres joves valencians es troba en risc de pobresa.