L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 31 d’octubre del 2015

El pressupost de la Conselleria d'Educació augmenta un 4'7% el 2016


El pressupost de la Conselleria d’Educació per al 2016 és de més de 4.000 milions d’euros, un 4,7% respecte al pressupost del 2015 i això implica que, a poc a poc, les promeses de Compromís de dedicar més diners a l'educació es van complint .

El conseller Vicent Marzà, de Compromís, ha explicat, que a l’augment del pressupost cal sumar la redistribució dels fons per a optimitzar la bona gestió d’aquesta conselleria, cosa que ha fet activar propostes positives de cara als pròxims mesos. “Hem canviat les prioritats i hem reduït un 4’6% la despesa corrent per a reconduir els fons cap a la potenciació de les àrees de la conselleria i augmentar la qualitat i el servei al poble valencià en matèries fonamentals” ha dit el conseller que així mateix indicava que s’ha acabat l’època de la promoció d’allò fastuós i elitista. 

Els pressupostos són una aposta per la potenciació de l’educació pública i de qualitat, així com de l’augment en benestar, en mesures com l’augment en un 23% a les ajudes en beques de menjador, o l’increment d’un 20% en investigació. 

Pel que fa a l’àrea d’Esport s’obrin onze noves línies d’actuació per a invertir en esport de base, donar suport a joves esportistes i dinamitzar activitats esportives que fomenten la cohesió social, la inclusió i la igualtat. 

El pressupost global de la Generalitat Valenciana contempla que la inversió en Educació, Investigació, Cultura i Esport passa a ocupar la segona posició. El conseller Vicent Marzà destaca que “invertim en les persones, en l’educació, en la investigació, en la cultura i en l’esport per als valencians i les valencianes”. 

El conseller Vicent Marzà ha recordat que l’infrafinançament valencià per part del Govern central del PP té efectes molt negatius i que amb un finançament just s’emprendrien les solucions d’una manera molt més ràpida. 

Si hi hagués un finançament just des de Madrid l’any 2016 la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport tindria 312 milions d’euros més, i amb això es poden construir 78 escoles quan ara hi ha 30 centres en barracons.