L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 15 d’octubre del 2015

Bases del pressupost del 2016



L’Ajuntament de Tavernes per tal de complir l’obligació contemplada en la llei orgànica 2/2012 de remetre al Ministeri d’Hisenda la informació sobre les línies fonamentals del pressupost per al pròxim exercici del 2016, va donar a conéixer i va aprovar els números corresponents als ingressos i les despeses previstes per al 2016. Aquestes línies bàsiques s’han elaborat a partir del pressupost del 2015, que va entrar en vigor el passat 9 de setembre.

El primer que destaca en la previsió de pressupost del 2016 es una disminució dels ingressos municipals de més de 850.000 euros, sobre el 5’59%. Aquesta disminució, com ja va avançar el regidor d’Hisenda Perfecto Benavent, es deu majorment a la disminució dels ingressos que percep l’Ajuntament per IBI, més de 500.000 euros, i a una disminució en els tributs que l’Estat torna a l’Ajuntament, que poden disminuir sobre els 200.000 euros per haver abaixat el govern de Jordi Joan un 20% el valor cadastrals dels immobles.

Pensem que la cosa està clara. El govern de Rajoy i el Sr. Montoro diuen: “tu Ajuntament baixes el valor cadastral i em recaptes menys. Jo et baixe també els diners que t’envie tots els anys".  

Us oferim els quadres d’ingressos i despeses (cliqueu damunt per fer-los més gran) de la previsió del 2016 aprovada en el plenari passat. La informació està publicada en el web municipal, per tant, i dit siga de pas,  no hi ha informació privilegiada, està a l'abast de tothom. Només hi ha treball, dedicació i voluntat d'informar. 
Si es fixeu en els números dels ingressos, es veu com l’Ajuntament no ha pujat els ingressos dels impostos, al contrari, en el cas de les taxes que paga el ciutadà fins i tot les abaixa. Un dels mandres falsos més repetits pel PP és dir que el govern de Jordi Joan puja els impostos, quan això mirant els quadres i amb els números a la mà es veu que no és gens cert: els manté i en alguns casos, com l’IBI, els abaixa. 
 
Els ingressos del pressupost de Tavernes continua baixant, tal com ha fet des del 2011, i queda molt lluny dels 20/21 milions que tenia d’ingressos el PP la darrer legislatura (2007-2011) en que va governar.


D’això en parlàvem fa uns dies, quan de les paraules del regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent en el passat plenari, ja vam deduir que l’ajuntament tindrà encara menys diners per a fer front a les seues despeses en el 2016. Una complexa tasca per al regidor d’Hisenda: encaixar les despeses sense afectar els serveis i sense pujar els impostos.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Publiqueu els pressupostos del PP per poder comparar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Deuen estar complets en el web municipal la darrer legislatura, del 2007 al 2010.

Anònim ha dit...

I la liquidació dels pressupostos per any se poden trovar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivamet, Google t'ho dira si li preguntes. Li ho has preguntat?