L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 31 d’octubre del 2015

Bloc i Iniciativa esperaran a dimarts per saber els pactes electorals del 20D


El Bloc, el partit majoritari de Compromís, decidirà el dimarts en votació telemàtica sobre la integració del seu partit en una plataforma d'"obediència valenciana" que no depenga d'un partit amb seu a Madrid encara que oberta a totes les forces progressistes.

El Consell Nacional del Bloc ho ha decidit després de quatre hores d'intens debat amb un 70% a favor. La decisió obri la porta, amb condicions, al pacte Compromís-Podemos per a les eleccions del 20 de desembre que per a ser recolzat pel partit valencianista haurà d'estar obert a altres partits progressistes valencians EU, ERPV o altres moviments polítics i socials i garantir un grup parlamentari valencià en el Congrés i tenir un programa electoral "pensat i fet per a el País Valencià".

La fórmula pretén superar l'aliança de Compromís amb un partit espanyol per a convertir-se en una plataforma valencianista d'esquerres. Segons els més pessimistes, la tensió entre les diverses sensibilitats de Compromís sobre com concórrer a les generals amenaçava amb trencar la coalició. La marca no pot ser utilitzada electoralment sense el consens de totes les faccions de l'organització.

La oposició a la coalició amb Podemos es basava, especialment, en dos punts: no es garantia un grup parlamentari valencià en el congrés -el que també pretenen els potencials socis de Podem a Galícia i Catalunya- i era un pacte amb un partit espanyol, i no de "estricta obediència valenciana". La direcció del Bloc, no sense disensions, sotmetrà a les bases la decisió sobre les aliances de Compromís de cara a les eleccions generals.

Oltra segueix apostant per Podemos

El partit liderat per Mónica Oltra, Iniciativa del Poble Valencià ha ratificat aquest dissabte la seua voluntat de conformar una coalició amb Podemos i altres forces d'esquerres per als comicis estatals.

Iniciativa, reunida al mateix temps que la del Bloc ha insistit en els arguments que ve defensant des de fa mesos a favor d' "una candidatura àmplia i unitària que puga representar amb dignitat i amb valentia els anhels de canvi polític que es conformaran en les pròximes eleccions generals".

Aqueixa coalició, segons un comunicat del partit, ha de reservar a Compromís un "paper protagonista" i permetre "constituir un grup parlamentari propi valencià en el Congrés".
Després de la tensió dels últims dies, pot haver-hi acord al més pur estil Compromís: en l'últim minut.