L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 14 d’octubre del 2015

Curs de poda de caquis organitzada per la Unió i col·laboració de l'Ajuntament



La Unió de Llauradors i Ramaders en col·laboració amb la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ha programat per a la setmana vinent un curs de poda de fruiters amb incidència especial sobre el caqui, un conreu que poc a poc va estenent-se per la Valldigna com una alternativa més al conreu dels cítrics. 

El curs d’una durada de 20 hores s’iniciarà el pròxim dilluns, dia 19, i fins dissabte dia24, en horari de 17 a 21 hores excepte dissabte que serà de 8 a 14 hores en els locals de l’antiga cambra agrària (Plaça Major, 11). 

Els interessats han de dur la fotocopia del DNI i la cartilla de la Seguretat Social, així com estar donats d’alta en el sector agrícola. 

Javi Escrihuela, regidor d’Agricultura, ha assenyalat que l’Ajuntament està obert a col·laborar amb qualsevol associació o sindicat per a realitzar cursos de formació agrícola i anunciava que el pròxim mes hi ha previst uns cursos per obtindre el carnet de manipuladors de plaguicides, bàsic i qualificat, que estarà promogut per AVA.

La conveniència de fer aquest curs de manipuladors deriva del canvi de normativa: a partir del dia 26 serà obligatori estar en possessió del carnet per comprar plaguicides. 

La poda Mataix 
 
El curs de poda de caquis comptarà amb la presència d’Emilio Mataix, el fundador de la denominada poda Mataix, cada vegada més usada en el món del caqui. Aquest tipus de poda té la facultat d’augmentar la producció de 10.000 kg per hectàrea a 60.000 kg. millorant la qualitat i calibre. 

La poda Mataix es caracteritza per conéixer bé la fisiologia vegetal, té en compte les classes de branques, brots i les respostes davant estímuls diversos provocats per la poda. Podem dir que és un diàleg amb l’arbre i es realitza almenys 4 vegades a l’any.