L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 21 d’octubre del 2015

El PP només accepta una de les més de 300 esmenes de Compromís als PGE. Cap de les que afecten Tavernes.



El PP i els seus senadors valencians són els responsables del rebuig del Senat a les més de 300 esmenes als PGE presentades per Compromís per corregir les mancances del govern de Rajoy en les inversión del País Valencià. Moltes d’elles fins i tot estaven aprovades per regidors del PP dels municipis valencians per la seua necessitat i transcendència, amb la qual cosa es demostra que passen per damunt de les voluntats dels seus regidors.

Les esmenes de Compromís - com passa amb les presentades en nom del col·lectiu de Tavernes com la canalització del riu Vaca o el Centre d’Interpretació de Bolomor, la millora de la nacional, etc - buscaven millores en jutjats, consorcis, comissaries i casernes, la millora de l’accessibilitat, seguretat i mobilitat en tren de persones i mercaderies, l’establiment d’un tren per la costa a Alacant o el seu interior i rodalies fins a Vinaròs i Tortosa o amb Terol o financament per a les nostres biblioteques, festivals, indústria tradicional valenciana i museus com es fa en altres llocs de l’Estat.

Tavernes no res. Només 1 milió per reindustrialitzar el Camp de Morvedre


El PP i els senadors valencians únicament han acceptat donar un milió d’euros - la demanda de Compromís era de 10 milions – per un Pla de Reindustrialització del Camp de Morvedre davant el deteriorament accelerat del seu teixit industrial. El PP ha fet una transaccional per rebaixar la quantitat de 10 milions fins el milió d’euros.

Quan a Tavernes, res de res. Ens quedem una vegada més – i en van cinc- amb una mà davant i l’altra darrere, com se sol dir, perquè els senadors del PP i entre ells els valencians no han volgut recolzar els 34 milions per al projecte de canalització del riu Vaca ni el mig milió per a un Centre d’Interpretació de Bolomor, ni dedicar cap euro a la reconversió de la nacional a autovía, etc, etc. .

Tenim mancances en les inversions i en el finançament que s’iniciaren amb Felipe González, José María Aznar, s’agreujaren amb José Luís Rodríguez Zapatero i persisteixen i s’incrementen amb Rajoy, però això als senadors del PP, els valencians inclosos, no els importa ni els interessa.

La situació arriba a l’extrem que han rebutjat fins i tot que el Govern de Rajoy ajorne durant un any el cobrament dels interessos i l’amortització dels crèdits ICO concedits a l’ajuntament de Navajas (761 habitants), que després d’un govern del PP acumula un deute financer de 5.259.000 euros, gairebé 7.000 euros per habitant. Un detall de i quins interessos defenen els parlamentaris valencians dels partits centralistes a Madrid.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu fer un resum de les que s'hajen presentar i afecten el t.m. de TdV?
Gràcies!

La Cotorra de la Vall ha dit...

-­‐ La laminació i solució de la inundabilitat del Riu Vaca (30 milions d’euros).
-­‐ El desdoblament de la via férria en el seu tram entre Cullera i Gandia (20 milions d’euros).
-­‐ El desdoblament de la calçada i millora dels punts negres en la N-­332 entre Favara i Xeraco (15 milions d’euros).
-­‐ L’actuació en la costa vallera per a evitar la regressió de la platja de la Goleta (50 milions d’euros).
-­‐ La permeabilització del riu Vaca al seu pas per l’Autopista AP7 (10 milions d’euros).
-­‐ La creació d’una Via Verda entre els municipis de Tavernes de la Valldigna i Carcaixent, seguint l’antic traçat de la via del tren Dénia-­‐Carcaixent (9 milions d’euros).
-­‐ La creació d’un centre d’interpretació de la Cova del Bolomor (500 mil euros) .

- Adequació de l’entorn i els accessos en la zona de la “Sequia la Bova”. Optimitzar l’evacuació pluvial de la zona a més de facilitar la ubicació de la futura Estació Depuradora d’Aigües Residuals (6 milions d’euros).