L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 24 d’octubre del 2015

ACTUALITZAT: El Bloc proposa una agrupació d’electors estrictament valenciana

Jordi Joan intervé en el Consell Nacional

El Consell Nacional del Bloc ha donat una eixida o possibilitat per a desbloquejar la fórmula de com presentar-se a les eleccions estatals després de la tensió generada dintre de Compromís entre els que estan a favor de una coalició amb Podemos (Iniciativa- Els Verds) i els que estan en contra (Bloc i Gent de Compromís).

Després de varies hores de debat que han comptat amb dues intervencions de l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en defensa d'una opció valencianista i presentar-se com a Compromís,  el Consell Nacional del Bloc ha decidit proposar una una tercera via, una agrupació de electors que agrupe a diferents partits però exclusivament en clau valenciana. S'ha aprovat per 94 vots a favor, 10 en contra i 1 abstenció.

El Consell Nacional del Bloc ha acordat avui dissabte reclamar a la seua executiva i a Compromís que impulsen una candidatura de "ampli espectre polític i social".
Enric Morera, secretari general del Bloc, ha dit que el Consell Nacional ha fet una proposta "positiva, constructiva i fins i tot inclusiva per configurar una candidatura amb un ampli espectre valencianista" i que garantisca la constitució d'un grup parlamentari "valencià i valencianista" en el Congrés dels Diputats. La fórmula per la qual aposta el Bloc per a la confluència és la de l'agrupació d'electors cent per cent valenciana.


El Bloc, segons el document aprovat, condiciona la creació de la candidatura àmplia amb altres formacions com Podem o Esquerra Unida al fet que es garantisca "la constitució d'un grup parlamentari valencià i valencianista" en el Congrés dels Diputats.


Aquesta candidatura haurà de ser el "gran espai de la ciutadania per a portar el canvi valencià a les Corts generals", convidant a totes les organitzacions ciutadanes i partits "amb afinitat ideològica i d'estricta obediència valenciana".


El Consell Nacional del Bloc considera que, davant la "incertesa generada" pel possible pacte de Compromís amb Podem per a concórrer en coalició a les eleccions del 20 de desembre, s'ha de cercar camins que "permeten, no solament continuar avançant, sinó conservar tot l'aconseguit".


Compromís és un "instrument d'aqueix canvi" en la nostra terra i és la seua responsabilitat "crear l'espai de ruptura i progrés que la gent espera", així com "més que cap, defensar els interessos dels valencians".


Per aquesta raó, "el valencianisme aspira a aconseguir un grup parlamentari propi", per al que es precisen "tots els esforços", encara que el Bloc adverteix: "No serà a qualsevol preu, no al preu de la nostra d'identitat", en clara referència a no integrar-se en cap partit ni grup parlamentari d'obediència a Madrid.. Ara, sols falta saber quina és la resposta d’Iniciativa i Podemos.

En base a la informació dels mitjans de comunicació

9 comentaris:

Xelo ha dit...

Em semba que l'opció A votada per el 74% de la militancia quedava prou clara o que no enten el Consell en que : Ens presentem com a Compromís. Van ser ells qui van fer la pregunta. Si Iniciativa i el Verds se'n van, bon vent. I si la Mónica té la patent de Compromís (cosa que seria imperdonable que el Bloc ho haguera consentit) ens presentem com a BLOC i Gent de Compromís!

Anònim ha dit...

Ja estaria be del 'i tu més', vinga a unir-se i optimitzar el rendiment electoral, no ens feu a les bases, haver de dividir els notres vots.... divideix i venceràn, aneu amb cura!!!!

Anònim ha dit...

Tota la raó Xelo, acabarem no sabent ni nosalstres mateix qui som i si no ho sabem ni nosaltres imagineu-se els demes. Deguem anar com una clara opció nacionalista i qui vullga que ens compre i qui no en l'esquerra té un bon grapat de partits d'esquerres més on triar. I si en traguem un doncs un però tothom tindrà clar la seua identidat.

Anònim ha dit...

Aixíe és com a de ser. Valenciana

Anònim ha dit...

Si,el tercer anònim i Xelo tenen raó,no sabrem ja ni qui som,com ara afiliant a tant ex-UV. Es veu que tots misteriosament arrepentits. Ara bé,que després de les declaracions del diputat-alcalde sobre Pujol,ja ens ho podem permetre tot al nou valencianisme.

Anònim ha dit...

Tu creus? Que tu no sàpies qui eres no vol dir que els demés no sapien que són, i que no són, i on volen anar.
I deixa'm trenque una llança a favor dels ex-UV (ha passat molta aigua per davall del pont del Vaca d'aleshores ençà): ells no es veneren al PP, com va passar amb molta gent del PSPV del 1979 que no es van vendre al PSOE i formaren, entre altres, PNPV, la UPV, Bloc i ara Compromís.
Deia Joan Fuster, i anava encertat, que els enemics seran els primers que no voldran que canvies. Tu mateix.

Anònim ha dit...

També deia Fuster que el País es construiría des de l'esquerra,o no sería.
I res més lluny d'aquella UPV el Bloc de hui. En això no encertà el de Sueca?
Ara a qué voleu canviar? Al PNV? A CiU?
I encara més,fora d'ideologies que només interesen a quatre gats a cada partit,hui en dia la batalla està en la bona gestió i l'honestedat,per a res reflexe dels partits anteriors citats.
Els d'UV no es van vendre? Uns sí i altres,en principi,no. Però mirem el moment,hui en dia no cap de cap partit pot vendre's al PP,perque no té res que oferir,ja s'ho van repartir tot,a qui sí es poden vendre és al partit en el poder,com ha passat p.e. al poble. I per a vendre's no es precís que ningú el compre amb res,alguns amb una mica de notorietat i inflar pit ja els sobra.
Canviar sí,però per a millor,no per a que ens tracten com uns Ciutadans de la vida.

Anònim ha dit...

Les persones i els partits es coneixen pels fets, no pel que pugues dir tu en els comentaris.
L'ideologia de Compromís està a anys llum de CiU i del PNV, on només hi hauria com a cosa comuna el ser un partit nacionalista.
I tu ho has dit: la batalla és la bona gestió i honestedat, de la qual cosa en pot mostrar molt Compromís en totes les actuacions i mesures que du fetes en 100 dies a les Corts.
I dius ho has dit, els que no es van vendre d'UV han anat majorment a grups nacionalistes d'esquerra o al mateix Bloc. I exemples en tenim.
I tu ho has dit: Com Fuster el País valencià serà d'esquerres o no serà. Això ho està posant en pràctica el Bloc en demanar una coalició d'esquerra i valenciana.
Em semblen molt pobres els teus arguments, que només busquen criticar que alguns exmilitants d'UV(de fa 12 anys ja) s'afilien al Bloc.

Anònim ha dit...

No critique que ex-militants d'UV NO ARREPENTITS s'en passen al Bloc,sino que el Bloc els aculla com si no res. Els meus arguments pobres? Jo no sé qui eres i que pintes a l'ideari del Bloc,però parlant del poble,el seu màxim dirigent alabava públicament les polítiques de Pujol i ningú del partit del poble ni de fora li va rebatre. Potser per a tú això siga valencianisme d'esquerre. Igual que el tema bous,o processons... A vore qui és ací el dels arguments pobres.