L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

divendres, 2 d’octubre del 2015

Dirigents de Compromís, entre ells l'alcalde de Tavernes Jordi Joan, fan una aposta ferma per les Comarques Centrals



Albaida ha acollit fa uns dies una ampla representació de Compromís per a signar l’anomenada Declaració d’Albaida que proposa la recuperació del Consorci de les Comarques Centrals – inclou la Safor-Valldigna- com a instrument per a vertebrar aquest espai territorial valencià. 

Entre els reunits el president de les Corts, Enric Morera; el conseller d’Economia, Comerç i Treball, Rafael Climent; el director general d’Avaluació Urbanística, Territorial i Ambiental del Planejament, José Luis Ferrando; el Síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri; el diputat i alcalde de Tavernes, Jordi Joan, la vice-presidenta de la Diputació de València, M. Josep Amigó; i Gerard Fullana Martínez, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant. 

L’alcalde Jordi Joan va dirigir-se als presents va parlar de la necessitat d’impulsar un model territorial de cohesió social i desenvolupament econòmic del territori, i que potencie iniciatives culturals i mediambientals pròpies.
 

El nostre alcalde va recordar l’aposta de Compromís per un nou model productiu i un model territorial que garantisca el desenvolupament econòmic i social a tot el territori i això ha de ser el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, una eina útil per aquest fi.

Dins de l’esperit i objectius de la reunió, els representants de Compromís van fer una aposta pel rellançament del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, com un instrument útil per als municipis i per a la vertebració del nostre País.

Les Comarques Centrals Valencianes són una realitat geogràfica situada enmig d’una realitat política arcaica i provinciana. Des de Compromís, tal com es va poder comprovar en la reunio, hi ha una aposta clara per rellançar el Consorci de les Comarques Centrals com a òrgan de discussió i planificació supracomarcal i es va instar a les administracions integrants a designar als seus representants i a proposar la reunió de la Junta General d’aquest òrgan. 

Igualment es va instar al Govern Valencià a reconeixer el Consorci i a disposar els mitjans per al seu funcionament institucional.