L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 22 d’octubre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El polèmic article 23 del Reglaments del Congrés a Madrid


La crisi oberta després que la passada Executiva Nacional de Compromís decidís de no acceptar el pacte amb Podemos continua, i segons les informacions de premsa, Iniciativa (el partit d’Oltra) estudia un pacte en solitari amb Podemos, i si això passa el Bloc presentaria una candidatura pròpia i la marca Compromís no la podria fer cap dels dos partits. 

I Podemos vol salvar allò que sembla insalvable a hores d’ara. Com hem dit ací una de les exigències del Bloc era la formació de grup parlamentari propi a Madrid d’estricta obediència valencianista i un dels principals esculls girava al voltant d’eixa exigència: a Compromís no es veu clar que la fórmula legal presentada per Podemos done totes les garànties per aconseguir aquest grup parlamentari exclusivament valencià al Congrés.

I ahir teníem la prova que no anaven gens desencertats: Podemos va rectificar i va anunciar que estava disposat en cas de problemes de formació del grup a que hi hagués un “subgrup valencià” dins del grup parlamentari de Podemos, amb la qual cosa va posar més llenya al foc perquè això va enfadar més encara a aquells que hi són en contra de l’acord electoral. 

El seu màxim responsable al País Valencià, Antonio Montiel, reconeixia ahir per tant que la proposta que el seu partit va presentar a l’Executiva Nacional de Compromís, i que aquesta no va aprovar, no era tan fiable ni segura, perquè seria inviable tal com està ara redactat l’article 23 del reglament del Congrés sobre formació de grups parlamentaris. 


Caldria esperar a que es canviés el reglament després eleccions, cosa que ja en dependrà dels resultats finals i de les negociacions que es facen per obtenir majories de govern a Madir. Però això ja són figues d’un altre paner. 

Us oferim que diu l’article 23 sobre formació de grups parlamentaris:

Artículo 23
1. Los Diputados, en número no inferior a quince, podrán constituirse en Grupo Parlamentario. Podrán también constituirse en Grupo Parlamentario los Diputados de una o varias formaciones políticas que, aun sin reunir dicho mínimo hubieren obtenido un número de escaños no inferior a cinco y, al menos, el 15 por 100 de los votos correspondientes a las circunscripciones en que hubieren presentado candidatura o el 5 por 100 de los emitidos en el conjunto de la Nación. 

2. En ningún caso pueden constituir Grupo Parlamentario separado Diputados que pertenezcan a un mismo partido. Tampoco podrán formar Grupo Parlamentario separado los Diputados que, al tiempo de las elecciones, pertenecieran a formaciones políticas que no se hayan enfrentado ante el electorado.