L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 14 de desembre del 2013

Sico Fons presenta a la Biblioteca Municipal el seu darrer llibre




Sico Fons va presentar ahir en la Biblioteca Municipal el seu darrer llibre “Crònica perplexa d’un exèrcit” publicada per Ediciones Oblicuas. L’acte que va comptar amb la presència de l’alcalde Jordi Joan i diversos regidors , el va iniciar una breu descripció de l’obra fet per l’editor Alberto Trinidad, que va destacar la seua satisfacció per comptar amb el valler entre els autors que publica l’editorial.

La professora de l’IES Jaume II el Just, Rosa Magraner va ser l’encarregada de glossar la nova obra del valler Sico Fons i que fa 13 entre les editades. Va ser una explicació amena, entre la vessant didàctica i explicativa de l’estil i recursos de l’obra que implicava la vessat educativa de la ponent, i la narració de les anècdotes i vivències narrades per l’autor al llibre, i que en molts aspectes serien unes notes biogràfiques d’una ètapa de la vida a la qual es veien obligats a passar tots els joves nascuts abans del 1982.



El Morrison, pseudònim de Josep Magraner, passa tretze mesos de la seua vida –els de la mili- dedicat a l’ensinistrament de cavalls per a l’exèrcit en Ècija. Peripècies, dies de festa alcohol i drogues en una etapa on la societat de l’època considerava que “allí el feies un home” i on l’autor assenyalava que moltes vegades servia per a treure el pitjor de la condició humana, prò també el millor perquè l’amistat i la companyonia també eres sentiments que hi naixien entre els habitants de la caserna militar.

Una radiografia encertada d’un temps que el jovent d’ara no coneix ni ha viscut en una etapa molt important de la història recent d’Espanya, tot adoba amb un el to irònic i desenfadat que usa l’autor en les narracions, sense defugir els moment tràgic requerits en les vivències i que també es plasmen en la novel·la.



-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quants llibres porta presentats ja?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com molt bé es diu en la crònica, en porta editades 13 i si mal no recordem totes han estat presentades a la nostra ciutat.